Biler

Seks nyttig ting du ikke visste om fire-hjulet stasjonen

Å eie en fire-hjulet stasjonen kjøretøy er en resept for gleden når du gjør en smule av off-road eventyr, men det er bare nyttig for å få stabilitet og trekkraft når du står overfor tøffe værforhold. Det er utallige bruksområder for en 4WD, inkludert sleping tung last, transportere utstyret camping og kjører over Outback. Enten du nettopp plukket opp din første fire-hjulet stasjonen kjøretøy, eller du er en veteran driveren med år bak rattet på firehjulstrekk biler, kan følgende tips være nyttig.

1. Ikke alle 4WD systemer er den samme

Hvis du sist kjørte en fire-hjulet stasjonen kjøretøy for noen år siden og er ferd med å skli bak rattet for første gang siden så anta ikke din nye SUV vil håndtere på samme måte. Det kan være betydelige forskjeller mellom systemer fra én bil til en annen, inkludert sine evner og operative prosedyrer. Sørg for å lese brukerhåndboken før du prøver noen off-road adventures.

2. Velge utstyret før du kjører gjennom en tøff periode vil forbedre din suksess

Vær oppmerksom på at du bør alltid bruke 1st gear når du navigerer nedoverbakke områder. Dette vil gi deg optimal oppbremsing effekt samtidig faktisk bruk av bremsene til et minimum. Dette vil minimere skyve og hjelpe deg å beholde kontroll av kjøretøyet.

3. For høyt en Gear er like farlig som for lavt

Når din 4WD begynner å skyve, må du slå til lysbildet mens søknad gass, og deretter rette kjøretøyet og slapp gass. Å velge et tannhjul for oppoverbakke bruk vil avhenge av fire hjulet stasjonen du kjører. I de fleste tilfeller, vil starter i andre eller tredje utstyr fungere. Hvis du velger en utstyr som er for høyt, du risikerer å oppholde folk, så være sikker du regelmessig sjekk turteller, holde rpm mellom 1800 og 2200 når det er mulig.

4. Bedre trekkraft med lavtrykk dekk

Når du kjører i et område som er "myk" som sand, myrer eller gjørme myrer, kan å la en bit av luften ut av dekkene dine hjelpe ved å forbedre trekkraft. Det kan også bidra til å redusere synker, noe som gir deg mer tid til å jobbe deg. Bare husk å re-blåse opp dekkene dine når du er tilbake på fast grunn. Under oppblåst dekk kan forårsake varme å bygge opp som kan føre til utblåsninger eller dekk skade. Brukerhåndboken vil gi deg riktige press retningslinjer.

5. En enkel måte å tørke bremsene raskt

Du vet tvil møte masse gjørme hull og dypt vann når du kjører din 4WD, men våte eller klissete bremser kan være farlig. Du kan tørke dem ut ganske raskt ved å kjøre mens lett søknad gasspedalen. Sjekker luftfilteret for vann er også en god idé.

6. Unngå overdimensjonerte dekk

Øke diameteren på dekkene, vil det negative konsekvenser girutveksling for stasjonen og ytelse. De kan også føre til ytterligere slitasje på lagrene og påvirke suspensjon på grunn av overdreven vekt på akslene. Unngå å installere overdimensjonert dekk hvis du vil ha optimal håndtering og kontroll.

Og til slutt, snakke med en erfaren 4WD eier eller bli med en av de mange fire hjul stasjonen klubbene i ditt område hvis du er fortsatt usikker på om hvordan du trygt dra nytte av din nye fire-hjulet stasjonen. Happy yper!