Biler

De ulike bruker av silikon polymerer

Silikon-familien av polymerer er blant de mest brukte gruppen forbindelser i industri og hjemmet. De er varmebestandig og har en gummi-aktig struktur, noe som gjør dem brukbar i ulike felt, videre de ikke lett vert bakterier, er mindre utsatt for fortapt enn gummi og kan ha lignende elastisitet og fleksibilitet egenskaper for belegg, noe som gjør dem til en stor erstatning i visse områder. Silikoner kan også ta form av viskøse væsker og smøremidler, gi dem ennå mer potensielt nyttige programmer. De er også relativt inert, noe som betyr de er færre sikkert å reagere kjemisk med andre materialer, en ønskelig eiendom spesielt i healthcare, kjøkkenet og i visse industrielle applikasjoner. I dag, har silikon produkter blitt ganske utbredt på grunn av disse fleksible egenskaper. Uthevet nedenfor er noen standard deler og bedrifter som bruker tungt silikon.

Kjøkken

Mange elementer som vi ser i et kjøkken eller spiskammeret i dag er laget av silikon. Jern, stål og plast har blitt erstattet av silikon i stor grad. Hovedårsaken er at kjøkkenet er i utgangspunktet et sted der temperaturen er ofte høyere enn vanlig. Det betyr at det er risiko av plastprodukter smeltende eller stål eller jern produkter får varmt eller rustne. Disse faktorene gjør dem ugunstige materialer til bruk rundt mat og varme, og gi silikon produkter en kant.

Nå, vil du se silikon gjort øser, skjeer, ice cube skuffer og potter. Hovedårsaken er at silikon har høy temperatur toleranseområdet fra svært høy til svært lave temperaturer. Silikon-produkter brukes i matlaging som de ikke lett havn bakterier eller sopp så lenge de er godt rengjort, og de er svært enkel å rengjøre. Det faktum at silikon er luktfri, smakløst, og reagerer ikke lett med andre kjemikalier gjør det også en sterk erstatning for tre og plast.

Slanger

En annen utbredt bruk av silikon er i produksjon av slanger og rør, hvor silikon slanger har erstattet gummi slanger i nesten alle bransjer. Biler, mat, kjemikalier og andre næringer bruk tungt silikon slanger nå. Den enorme veksten i bruken er kreditert til ulike materielle egenskapene som gir fordeler fremfor gummi.

Silikon slanger kan tåle ekstreme trykket og temperaturen. Disse kvalitetene gjør dem egnet for flere bruksområder, for eksempel hydraulisk slange i kommersielle maskiner, spesielt de at sette press eller høy temperatur krav på slangene.

Noen innenlandske produkter som bruker tungt silikon slanger er vakuum rengjøringsmidler og vaskemaskiner. Begge disse produktene legge tunge press på slanger, noe som kan resultere i slangene får utløst hvis de ikke er solid nok. Det er derfor mange produsenter bruker silikon slanger i sine produkter, som de har et bedre liv og tåler høyt trykk.

Bilindustrien

Silikon slanger er ofte brukt i biler og lastebiler, men dette er ikke bare bruken av silikoner i bilbransjen. I biler, har silikon fett erstattet normal fett i stor grad. Den brukes som brems smøremiddel som den er varmebestandig og ikke bli berørt av vann. Disse faktorene har hjulpet det erstatte andre smøremidler som var tidligere mye brukt.

Silikon er nå også brukt til å produsere pakninger som brukes i bilindustrien motorer og andre programmer.

Medisinsk bruker

Silikoner av ulike slag er også brukt mye i medisinske innstillinger, slik som i brystimplantater, kontaktlinser, silikon arr terapi, og selv i noen bandasjer og dressinger. Dette kan bli tilskrevet Silikons høy 'biocompatibility', eller 'evne til å ikke ha skadelig eller giftig bivirkninger mens fremme medisinsk resultater', i lekmann vilkår.

Andre

Silikons er også brukt som glass snekkere, spesielt i feltet akvariet. Silikon tetningsmasse er veldig populært som de ikke bli berørt av vann; imidlertid begrenser det faktum at de ikke har langvarige vedheft til plast deres bruk.

Mange elektroniske elementer bruker silikon produkter for sikkerhet og andre formål. De brukes i maskiner som blir veldig varme eller brukes på høy temperatur som de kan tåle ekstreme temperatur uten viser alle underskriver av nedverdigende.

Silikon baserte produkter er i dag mer utbredt enn noen gang; de er brukt i nesten alle bransjer i dag, og bare er skjebnebestemt til å vokse mer utbredt med tid.