Biler

Den nye bilen: hva du skal se etter

Prosessen med å kjøpe en bil er både spennende og skremmende. Med en million og 1 ting å ta hensyn, er det ofte en skremmende oppgave å ta den rette avgjørelsen. Søker ut råd fra kunnskapsrik venner og kolleger er alltid en god punt, mens konsultere med noen som har finansielle visdom er alltid anbefalt. Fra det gjennomsnittlige forbruker/driver synspunktet imidlertid vi er alltid på jakt etter nye miniprogrammer og funksjoner som gjør kjøreopplevelsen mer komfortabel og intuitivt. Listet nedenfor er noen av tingene du bør spørre om når du kjøper en ny bil.

Fiske rundt i vesken å finne nøklene kan ta lang tid, spesielt hvis du har en rotete veske eller nøklene er små. Moderne biler er nå ofte utstyrt med en ekstern adgangssystem som vil åpne dørene av kjøretøyet ved å trykke på en knapp. Mens du fortsatt må finne nøklene, trenger du ikke å trekke dem ut av posen og potensielt gi alt annet ut med det! Noen biler er selv utstyrt med infrarøde kort som vil åpne dørene når du kommer innenfor rekkevidde, betyr nøkkelen dilemma er godt og virkelig en del av fortiden.

En blokkeringsfrie bremser kommer som standard på de fleste biler, men det er sikkert mangler på noen av flere budsjettet alternativer tilgjengelig på markedet. De gir assistanse ved bremsing og kan forstand fare, så hvis du begynner bruk bremsen fast bilen vet du prøver en Nødstopp og hjelpe deg i bremsing. Datamaskinen kan reagere langt raskere enn din fot kan trykke ned gasspedalen og det kan være forskjellen mellom teetering på kanten av en klippe og tumbling over kanten. ABS-systemet gir deg hjelp til å beskytte mot skrens eller låse opp av bremsene, spesielt nyttig i dårlige værforhold.

Som biler begynner å bli produsert for å passe hver mulig form og størrelse, har det vært mer arbeid satt i mellom ratt og pedaler for kontroll av et kjøretøy. Mens setene har alltid vært justerbar å gjøre det enklere å kjøre, begynner produsenter å introdusere teleskopisk ratt som beveger seg mot og vekk fra driveren. Pedaler kan også justeres nå også, noe som betyr at kortere drivere vil være i stand til å kjøre større biler og de med dårlig ben styrke trenger ikke å trykke ned pedalene så mye.