Biler

Orkanen sandstranden forårsaker stor skade til bilindustrien i Nord-Amerika

Vurdering bare begynnelsen

Bilprodusentene, privat forhandlere, nye forhandlere, forhandler grupper og transportører har akkurat begynt å vurdere skader forårsaket til deres kjøretøylager- og flåter av orkanen Sandy. Stormen som herjet New York, New Jersey, og de omkringliggende områdene ikke bare tok 100 menneskeliv, men det også ødela milliarder av dollar av eiendom og infrastruktur. Auto industri var ikke immune - bilder og data er pouring fra hele påvirket regioner viser den ødeleggende effekten av storm, som ikke bare føre til umiddelbar men lang sikt effekter i bransjen.

Som foreløpige tallene kommer inn fra de nye bilprodusentene, har Honda, Toyota, Nissan og Chrysler annonsert at minst 15 000 splitter nye biler vil bli skrotet. Dette svimlende tallet av splitter nye, aldri drevet kjøretøy som må brukes til skrap deler er ufattelig, og det er bare begynnelsen av Sandys etterspill. Disse tallene ta ikke selv i betraktning den enorme mengden av personlige kjøretøy som vil bli avskrevet som et resultat av flom og vannskader, trær kollapset og branner.

Langsiktige effekter

På lang sikt, verdensomspennende montering linjer av nye biler vil være stresset for å møte de uventede ekstra kravene av markedet, og transport av den nye biler til de berørte områdene kan ta lengre tid enn vanlig på grunn av infrastruktur skaden. Sammen med den stramme leveranser av nye biler, vil bruktbil bransjen også bli tungt berørt. Tilbudet av brukte biler er tett som det er, på grunn av den store nedgangen i nye kjøretøy leieavtaler i de siste fire årene, og Hurricanes effekter bare vil øke knase. Kanadiske bruktbil tradisjonelt forhandlere har flyttet sør for grensen til kjøper biler, men kanskje i lys av den siste katastrofen vi vil si amerikanske bilkjøpere dro til store auksjoner i Toronto, Ottawa og østkysten av Canada. GM og Ford, de andre to innenlandske bil beslutningstakere som tilhører "tre store" har ennå til å gi selv startestimater på sine kjøretøy tap.

Port-skade

Port Newark i New Jersey er et større transittland utgangspunkt for kjøretøy (nye og brukte) fra hele verden som nærmer seg oss østkysten. Sammen med ødeleggende skader forårsaket i forhandlere, parkeringsplasser og lagrene, porten selv påført store skader, og alle kjøretøy ligger det har blitt påvirket av stormen. Liten elektrisk bil-maker Fisker Automotive fra California mistet 338 av det er $103.000 kjøretøy på port under storm. 16 av disse kjøretøyene ble satt i brann på grunn av elektriske problemer på grunn av saltvann inn port-verftet. Sammen med den massive første tap av biler og eiendom vedvarende porten selv skader som vil uunngåelig føre til shipping forsinkelser med nye biler som blir brakt til området å etterfylle beholdningen av skadet enheter.