Biler

Kjøring i vinter

Om vinteren finnes det tre været bekymringer som hindrer kjøring: regn, frost og snø. Alle tre betingelser påvirker synlighet og gjøre veiene mye farligere. I slike forhold er det best ikke å kjøre. Hvis du må kjøre, se brukerhåndboken for din bil for konkrete tips. Det kan være enkle anbefalinger i manualen. Husk å bruke vindusviskerne og defroster. Hvis du har frost over hele din frontruten, fjerne frosten før kjøring.

Når det regner, er det viktig å ikke til hastighet. Kjøre sakte slik at du kan forutse noen brå bevegelser fra biler rundt deg. Bremse tidligere, og med mindre kraft enn du vanligvis gjør. Veiene vil være glatte så bremsing med kraft kan være farlig. Bo i midten av veien for å unngå pytter. Ikke Kjør i en kjørefelt når du ikke kan se bunnen av dammen. Hvis du kjørte over en dam, trykk på din gasspedalen lett å tørke av noen av vannet på din rotorer. Alltid slå på frontlyktene. Det vil forbedre synlighet og sikre at andre biler kan se deg. Betale oppmerksomhet for fotgjengere.

Isete veier er veldig farlige. Vet ikke hastighet på disse veiene. Unngå bremsing brått fordi det kan føre til at du skli. Alltid slå på frontlyktene å forbedre synligheten. Kontroller at din frontruten er ren. Ikke bruk cruise control eller overdrive på isete veier. Cruise control og overdrive vil gjøre kjøretøyet vanskeligere å kontroll hvis du hydroplane. Broer, overpasses og sjelden reiste veier er spesielt farlig. Du er mer sannsynlig å møte is i disse områdene. Ikke anta at bilen kan håndtere alle værforhold. Inspisere brukerhåndboken for mer spesifikk informasjon. Du må kanskje spesielle dekk eller kjeder for visse værforhold.

Hvis du får problemer mens du kjører, ikke spinne din hjul. Dette vil bare grave deg dypere. I stedet slå hjul fra side til side et par ganger. Lett trykk gassen for å lette bilen ut. Du kan også helle sanden, kattunge søppel, grus eller salt inne forbindelsesveien av hjulene til å legge til trekkraft.

Det er mange viktige ting å gjøre før du kjører i snøen. Inspisere kjøretøyet å sørge for at det er rikelig frostvæske. Frontruten bør også være rent, og du bør ha masse frontrute vaskemaskin væske. Kontroller at frontlyktene er ren, og at alle lysene er i orden. Du bør også kontrollere at dekkene har slitebanen og er oppblåst riktig.

I alle alvorlig værforhold er det best å kjøre sakte og med forsiktighet. Unngå alle distraksjoner som mobiltelefoner eller navigasjon. Det er også nyttig å ha en partner for å holde deg våken og våken. Unngå tailgating og ikke bryte brått. Alvorlig værforhold kan være farlig så beskytte deg selv.