Biler

Australias lokale bil salg industrien kamper

Australske automotive industrien har en lang historie og tradisjonelt australske borgere har vært lojal mot lokalt gjort biler, spesielt Holden Commodore og Ford Falcon, men på bekostning av produksjon i Australia fortsette å stige.

Regjeringen har forsøkt å holde industrien i live med massiv kontanter insentiver, men det er klart at konkurrerer globalt er utenfor rekkevidde av lokale produsenter.

Siste sterk eksempelet er at en Mercedes A Class kombi er billigere enn lokalprodusert flaggskipet Holden Commodore. For å gjøre ting verre, Mercedes-Benz har mer standardutstyr og fremføres mer enn den lokale modellen.

Det er ikke rart bil salgstall for Holden fortsetter å falle når uten tvil bedre europeiske biler er billigere! Disse dager importert bil salgskontoen for 90% av nye biler som selges i Australia, mens et tiår siden import markedet representerte bare 75% av markedet. Hvis vi ser enda lenger tilbake, et halvt århundre siden, importerte biler representert bare 50% av nye bilsalg.

Er australske og få en stadig voksende smak av europeiske biler og forlate langvarig klassiske drivstoff guzzler kjøretøyer som de har vært sulten for de siste 50 årene? Svaret er tydelig ja da Mercedes-Benz C-klasse sedan var en av de høyeste selge mellomstore biler solgt i Australia bak Toyota Camry og foran Mazda 6 og Subaru frihet.

En gang Mercedes var heldig å ha bilsalg i overkant av et par hundre biler i uken i hele Australia, men nå det antas for å være godt over fem hundre per uke fører opp til lanseringen av de nye modellene i utvalg av A-klasse.

Det er bare et annet urovekkende tegn blant sammensatte problemer for lokal produksjon i Australia, ikke bare for bil-produsenter som prøver å selge biler, men for utallige andre bransjer der selskaper tar sine operasjoner "off shore" til områder i hele Asia som Kina og Thailand.

Lokalt produsert bil salg industrien vil fortsette å lide mens den gjennomsnittlige australske hardt opptjente dollar vil fortsette å gå off-shore med en noen gang-økt appetitt på utlandet produsert kjøretøy.

Mens Australia har offisielt rømt en lavkonjunktur med den globale økonomiske krisen med takket være sin imponerende gruveindustrien, men landet som helhet står overfor enorme utfordringer på lang sikt som gruvedrift ressurser uunngåelig vil tørke.

Den forestående nye regjeringen forventet med et valg sent i 2013 vil og puste nytt liv i produksjon i Australia?

Bare tiden vil tilby et svar, men jeg mistenker at skaden er allerede godt og virkelig gjort.