Biler

Ulike automotive hodet lys og deres egenskaper

Frontlykter ikke bare forbedre det helhetlige utseendet på bilen, men de også hjelpe føreren å se godt. Med innsatsen til engineering vitenskap, disse lysene har utviklet seg i form av design og funksjonalitet gjennom årene. De kommer i ulike typer, inkludert halogen, glødende lys, xenon-lys, tåkelys, og blyant bjelker.

• De tradisjonelle glødende lys bruk pærene med glødetråd som kan fordampe over tid. Livet til denne lyskilden avhenger av tykkelsen på filament, mens tynnere filament avgir lysere lys.

• Halogen frontlyktene også bruke glødetråd som glødepærer, men de er fylt med halogen gass som utvider sitt liv. Det bryter til slutt ut med fortynning av filament.

• Xenon pærer har kommet ut med en mye lys løsning idet sammenlignet med andre typer frontlykter. Disse pærene er xenon gass fylt, ved å bruke to elektroder blir kjent som høy intensitet utslipp pærer. Dette er mye dyrere og installert i luksusbiler.

• Tåkelys fokus direkte på veien, å holde lysstrålen smale. De forbedrer synligheten i ekstreme værforhold som snø og regn. Disse lysene er utstyrt med linser å distribuere lys jevnt i alle retninger.

• Blyant bjelker er langtrekkende frontlykter å ha et smalt oppslag var forbeholdt off-road kjøretøyer. Å ha økt lysstyrke og montering natur, bruk av disse lysene er ansett som ulovlig i enkelte stater. LED Lights ledede lysene har lavt energiforbruk med høy levetid er sanne eksempel av ingeniører innsats.

• Laser lys installeres i kjøretøy for å lyse opp veien, som dekker en lengre rekkevidde. De skadelige effektene av disse lysene er filtrert gjennom fluorescerende materialet, som også endrer fargen på lyset. Selv om, laserlys energi-effektiv, men installasjonen av slike lys krever en stor endring i bilen design.

• Det er også adaptive frontlykter, noe som reagerer på kjøretøyets hastighet, styring gjennom elektroniske sensorer. Å ha bredt spekter av bevegelse, kan de produsere lys i 360 grader. Disse lysene kan automatisk slå av og på avhengig av hastigheten på bilen. Disse lysene sikre sikkerheten til sjåføren, men kan distrahere andre drivere.

Uansett hva slags frontlykter du vil installere, bør de ha bestemte kvaliteter. Linsene må være krystallklare å unngå noen spredningen av lysstråler. Bjelker bør være fokusert og lyse gir riktig visjonen og retningen. Disse lysene er ofte forsynt med plast dekker, tilbyr maksimal knuse motstand. Frontlyktene må kjøpes fra opprinnelige selskaper for en bedre ytelse.

Alle de ovenfor nevnte typer og kvaliteter vil hjelpe deg å velge en riktig produkt for kjøretøyet.