Biler

Racing ole ' 59

Tilbake i tidlig på 1960-tallet, min far og mor kjøpt eller omsatt for en 1959 familiestil Chevrolet fra lokale Chevrolet selskapet i Davis, Oklahoma, der vi bodde. Denne bilen ble firedørs, med en liten 283 kubikk tommer-motor, og kjent som en makt glir automatgir. Overføring girene inkludert: Park, nøytral, stasjon, lav og omvendt, i den rekkefølgen.

Da vi kjøpte bilen, var det bare å få om åtte miles til gallon bensin. Pappa visste en mann fra Dougherty som jobbet for Chevy-forhandler i Davis som ble påstått å være den beste forgasser mannen i sørlige Oklahoma. Hans navn var Clyde Akers.

Når Clyde ble ferdig reparere forgasseren, mor og jeg kjørte den til Joplin Missouri en sommer og det testet over tjue miles en gallon. Clyde var en utmerket forgasser mann.

I disse dager, jeg visste at en ung mann, eldre enn meg, som kjørte en hvit 1957 Chevrolet som hadde batteripakken hoder med en fire fat forgasser, dual eksos, og automatisk, alle i en firedørs hardtop kroppen malt hvit. Hvis jeg husker riktig, var hans navn Kenneth King.

Uansett, jeg var alltid en mutter om hot rodding og drag racing. Jeg visste fars ' 59 fikk en masse "getup og gå" for en bil med bare en to-fat forgasser, og så Kenneth og jeg iscenesatt en liten dra rase ut vest for Davis der en kvart mile ble lagt ut på amerikanske 7.

Veien at slår Sør av oss 7 var startpunktet, og en fjerdedel av en mil vest, var et gammelt tre som sto ved en gammel vei, som ikke var brukt mye, nordover. Dette var den såkalte mållinjen.

Kenneth trakk hans ' 57 opp selv med meg i ' 59. Vi tok av, og når vi krysset målstreken, vi var i et dødt løp', så vi holdt pedal til metal og da vi startet opp lange bakken som nå krysser IH 35, Kenneth trakk foran meg av en bil lengde, og sa han var Goin ' hundre miles i timen da han til slutt trakk foran meg.

Som jeg sa, ville ole ' 59 virkelig kjøre selv om den hadde en liten V-8 og 2-fat Carb. Jeg ønsket så mye å fortelle min far om løpet, men jeg tør ikke. Jeg var fjorten år, ingen førerkort, og jeg var ment for å være nede på hog pennene fôring min røde hog.