Biler

Volvos aktive fjernlys administrere teknologien avsløre

Helt siden Volvo først startet helt tilbake i 1958, ordet "Sikkerhet" og navnet "Volvo" har vært ansett som synonymt i bilverdenen begynner med det som kalles i dag, sete belte, men ble deretter kjent som tre-punkts belte. Innen ti år, Volvo hadde utviklet det første barnet bilsetet som var bak overfor, i verden. Av 1998, Volvo var den som først installerte hodet airbag og whiplash beskyttelsessystem som var utformet for å holde passasjerer fra etter ulykken effekten av whiplash. Alt dette, pluss mange har flere holdt Volvos kjøretøy regelmessig vises på mange "Trygg bil"-liste.

Åpenbart er Volvo svært alvorlig om sikkerhet. Komme ut med en annen ny sikkerhetsfunksjon på 2013 bør Geneva Motor Show ikke være en overraskelse for Volvo. Denne ny sikkerhetsfunksjon handler om frontlykter og kalles "aktiv fjernlys" teknologi. Denne nye teknologien vil tillate Volvo sjåførene å kjøre med sin sterkt lys eller fjernlys på natten hele tiden. Det er åpenbart hva noen mennesker skal tror fordi for å drive med lys-lys på hele tiden kan være en sikkerhetsfare for andre førere som de er bare ment å brukes når ingen andre biler er rundt.

En grunn til den sterke lysene ikke er brukt mye er fordi det er vanlig for en sjåfør å veksle dem manuelt til enten på eller av når trafikken er sett. Dette sagt, hvordan er det at Volvos nye aktive fjernlys teknologi kan la lysene bo? Disse nye lysene fungerer sammen med små kameraer, som er plassert i bakspeilet, men vender fremover. Disse små kameraer oppdage motgående trafikk, og deretter justere automatisk frontlyktene å blokkere ut en del av lys, som er den mest forstyrrende for andre førere å gjøre denne nye teknologien en vinn-vinn for alle.

Ikke bare vil motgående trafikk ikke bli plaget av sterke lysene, Volvo driveren vil kunne bo tryggere fordi de vil være i stand til å se bedre. I tillegg vil du ikke lenger har å bekymre seg om en Vis/Skjul enhet pluss, Volvo rapporterer at kameraene er nøyaktige så mye som 1,5 grader. En annen god ting er at teknologien fungerer med hastigheter på bare 1 mph! Hvis du også har sett lignende teknologi fra Audi kalt "matrix strålen belysning", er Volvos spinn på dette deres "aktive fjernlys"-teknologi. Selv om denne teknologien snu noen hoder på Geneva Motor Show, er det fortsatt, dessverre bare tilgjengelig i Europa.

Dette skyldes at USA må følge med den føderale Motor Vehicle Safety Standard, som sier frontlykter ikke kan avgir lys på en dynamisk måte. Dessverre, den aktive fjernlys passer denne beskrivelsen. Så, til amerikanske endringer loven eller en ny lov erstatter den, aktive fjernlys teknologien vil være tilgjengelig i våren 2013, men bare på utvalgte Volvo modeller som V60, S60 og XC60. Første Volvo kom ut med setebelter, så de kom ut med baksiden vendt mot baby seter, så det var hodet kollisjonsputer, deretter whiplash beskyttelse. I dag har Volvo sikkerhet frontlykter, og i morgen, hvem vet hva Volvo vil komme opp med.