Biler

Forståelse det forskjellige typer av vakuum lastebiler

Kjører en lastebil vakuum-tjeneste kan være en lukrativ forretning å starte siden disse kjøretøyene utføre en unik oppgave som brukes i mange ulike settinger. De er nyttige for mye mer enn bare pumping septisk systemene, jobben som er de mest allment anerkjent. En god vakuum lastebil kan imøtekomme til mange forskjellige jobber, å holde flåter på veien og operatører jobber. Før du hopper inn i noen nye arbeidsplasser, egnet vakuum lastebil eiere bør forstå mulige alternativer for disse kjøretøyene slik en riktig vurdering kan være laget av hva er for tiden eid eller vurdere å kjøpe flere enheter som er mer til en bestemt aktivitet.

Våt, tørr- eller begge deler

Den største forskjellen mellom vakuum lastebiler i forhold til jobbene som kan gjøres er med vakuum systemet. Disse Kraftig sug pumper er tilgjengelig i ulike utsuging styrker som kan håndtere alt fra å fjerne væske og løs rusk å murstein, stone og andre tyngre materiale. Så er den første beslutningen som bør gjøres når du vurderer kjøp av en av disse lastebiler, eller bestemme en eksisterende kjøretøy evne til å utføre en bestemt oppgave, styrken av vakuum pumper.

Standard vakuum lastebiler brukes bare til inntaks væske har de minste pumpene; Selvfølgelig, når det brukes riktig med høyre slangene, er de svært effektiv i å få en jobb gjort. På den annen siden, høy hastighet lastebiler brukes på bygging og andre lignende nettsteder for rask clearing av rusk, bruker nekte og tyngre tørrstoff de største slangene og største pumpene, noe som gjør dem uegnet for arbeid med væsker. Det er også enheter som er våt/tørr kombinasjoner; de kan ikke være i stand til sugekraft en cinder blokk på samme måte som en større bil kunne, men er mye mer allsidig som de kan enkel sugeevnen væske og mindre faste stoffer.

Tank-Type og kapasitet

Standard vakuum lastebiler som brukes i septisk tjenester og andre boliger og lettere industrielle programmer vanligvis har tanker som kan holde 1000 liter. Lastebiler som brukes for lang avstand haling eller samling av andre typer materiale kan ha større tanker; som et eksempel, kan noen holde opptil 5000 liter eller mer. Tanker er konstruert fra en rekke ulike materialer, inkludert karbonstål, rustfritt stål og aluminium, hvorav hver brukes under ulike omstendigheter og ulike situasjoner.

Generelt, septisk lastebiler og de brukt til haling farlig materiale skal kjøpes med rustfritt stål tanker som disse er de mest motstandsdyktige mot korrosjon. For å bære vann, lys rusk, og ikke farlig jobber, aluminium tanker er lettere og tilbyr bedre drivstoffeffektivitet. Bilene som brukes i industrielle miljøer til inntaks tunge faste stoffer må styrken av karbonstål. Våt/tørr enheter som kan brukes på mange forskjellige måter er oftere laget med rustfritt stål samt.

Lastebil størrelse og kapasitet

Basert på størrelsen og vekten av tanken når full og arbeidsmiljø, finnes det en rekke forskjellige typer lastebil kabinett stiler også. Vanlige septisk lastebiler til bolig- og industriell bruk har vanligvis en standard chassis og en dobbel bakakselen; Dette gjør det mulig for kjøretøy for å være lett drevet på offentlige veier. Biler med større tanker har mer vekt når lastet, og er ofte bygget på et chassis med en tredje aksel å håndtere den ekstra vekten når fylt til kapasitet. Mange ganger, er denne størrelse kjøretøy tilgjengelig i en tandem design også for lettere manøvrerbarhet når lastet. Biler bygget for tyngre industrielle arbeid er vanligvis produsert på et mer robust kabinett som kan tåle påkjenningene av en byggeplass.

Med slike ulike alternativer som er tilgjengelige, kan det forhåpentligvis bli sett at noen vakuum lastebiler er egnet for flere jobber, andre er ikke. Avhengig av linjen arbeid et selskap har til hensikt å gjøre, bør kjøretøyer velges som passer for å gjøre jobben med fortsatte effektivitet og sikkerhet!