Biler

Som er bedre - side utslipp eller bak dumpere?

Når du søker etter en ny eller brukt dumper, må kjøpere finne riktig modell for jobben som må gjøres for å få større arbeidseffektivitet og sikkerhet. Dumperne er faktisk mer komplekse enn hva de i utgangspunktet synes å være, spesielt når det gjelder fysiske sengen tømming del av prosessen. Hva er ikke alltid kjent er at det er mer enn én type av disse kjøretøyene som er tilgjengelig for kjøp. Avhengig av behovene til hver kjøper, kan en side utslipp lastebil være å foretrekke over en standard, bakre versjon.

VS bakside

De dumper som er oftest sett i bruk, i tillegg til en som er brukt av de fleste selskaper er bak tømming modell. Med denne bilen, kan sengen være forhøyet ved bruk av hydraulikk som tillate innholdet til å helle fra under bunnen av sinnsforvirret bakluken. Bak dumpere er godt rustet til å håndtere de fleste jobber; men er det noen situasjoner der det er vanskelig å bruke denne utslipp versjonen som når arbeider i strammere områder eller med overhead makt linjer. Siden dump modeller bruker en tilting base som er hevet hydraulisk fra den siden, slik at innholdet som skal slippes ut fra bilen uten seng å nå for høy av en høyde. Disse typene finnes vanligvis på en bevegelig chassis; dump sengen er atskilt fra driveren førerhuset som er gunstig i en rekke forskjellige måter.

Side utslipp sikkerhet

Standard bakre dumperne har en rekke sikkerhetsforholdene av bekymring hvis ikke drevet riktig. De to viktigste bekymringene ved bruk av disse kjøretøyene er utilsiktet kontakt med live overhead elektriske linjer når sengen er hevet og muligheten for et kjøretøy tipper når dumping en ubalansert belastning. Begge disse bekymringene har blitt tatt opp og begge kan unngås med bruk av side utslipp modeller, noe som gjør dem ideelle for ikke-standard bruk eller i situasjoner med mindre enn ideell arbeidsmiljøer som arbeider på ujevnt underlag. Fordi sengen kan løfte opp bare så langt som sin bredde i stedet for sin lengde, endres tyngdepunktet sjelden til et punkt der lastebilen velter sidelengs er et problem. I tillegg, siden sengen bare heiser så høyt som bredden, er det liten sjanse for utilsiktet kontakt med kraftledninger.

Side utslipp effektivitet

Foruten mange sikkerhetsfunksjoner som følger med bruk av en side utslipp dumper, har selskapene som eier dem opplevd økt effektivitet også. Ikke bare kan disse enhetene hale like mye eller noen ganger mer enn sine kolleger i bak-lossing, de er også lettere å laste ut og kan fullføre jobben i strammere mellomrom.

Fordi sengen kan løftes før det er helt oppreist, noe som er umulig med en standard bakre dumper på grunn av trusselen om velter, er seng innholdet mer helt utladet. Dette er spesielt praktisk når haling våt eller selvklebende materiale, så vel som andre laster som er vanskelig å fjerne fra senger av standard dumpere.

En annen funksjon av disse kjøretøyene er muligheten til å dumpe mens enheten er sakte beveger seg å være i stand til å spre ut materiale over et område. Siden operatører ikke har engang å forlate førerhuset å heve sengen, fullført arbeid mer effektivt med mange flere laster blir levert i en kortere periode.

Før du kjøper ny lastebil, ville det være verdt for kjøpere å vurdere hvorvidt en side utslipp versjon av denne lastebilen ville være nyttigere. Med flere alternativer for trygg dumping i tillegg til økt brukervennlighet, kan disse kjøretøyene bidra til å strømlinjeforme noen byggeprosessen!