Biler

Bilen mekanikk i robot fremtid

Det har vært mye hype det siste året om fremskritt i bil teknologi innledet self-driving bilen. Robotics har blitt stadig snikende inn biler i flere tiår nå, og siden automatiske girkassene som ble introdusert i 1930-årene, noen har spådd self-driving bilen bare eventualitet. Nå som førerløse biler er lovlig tillatt på California og Nevada veier, ekte ramifications av denne teknologien og hva det kan bety for samfunnet blir seriøst vurdert.

Datamaskiner og biler

En bla gjennom arkivene av populærvitenskapelige magasinet avslører at det tjuende århundre var full av "automatisk" nyvinninger, blant annet en 1958 historie om en bil med "elektrisk hjernen" ved hjelp av lyd bjelker og gyroskoper å kjøre, styre og bremse seg selv. Oppfinneren ville angivelig lounge i baksetet lytter til poster når han tok det ut på veien. Vi har hatt sensor-drevet automatisk bremsesystemer for tiår, og det er allerede biler som kan parkere seg. Dekk vil snart være i stand til å blåse seg selv.

Forskning på self-driving teknologi har vært hemmelighet fortsetter i år, og selv om alle de store bil-produsentene er i på handlingen, den mest synlige så langt har det vært Google. Søkemotoren kjempe gikk juridiske hindrene for gatebruk etter hundretusener av timer testing gjennom byer og trafikk, med flere sensorer, kunstig intelligens programvare, videoer og informasjon fra Google Street View. Et britisk team fra Oxford University utviklet en førerløs bil som absorberer informasjon under manuell stasjoner, så ber om å ta hjulet fra en iPad på dashbordet når det identifiserer omgivelsene. Ligner standard cruise control teknologi, drivere kan hente kontroll av lett å peke på bremsene.

Siste Consumer Electronics Show inneholdt en imponerende Audi "self-piloting" bil navigering et parkeringshus. Disse kjøretøyene bruker lys gjenkjennings- og spenner (LIDAR) teknologi for å lage et virtuelt kart over bilens omgivelser ved hjelp av en raskt roterende laserstråle. Ingeniører har sagt de er sannsynligvis et tiår unna fra produksjon for å miniaturize trunkful av elektronikk og andre sensorer for å opprettholde den luksusmerket følelse av eleganse. Det er også en lang vei fremover å overtale regjeringer og publikum at disse bilene er trygge.

Førerløse problemer

Sikkerhet er faktisk en av de primære selge funksjonene i self-driving biler. Talsmenn hevder at roboten biler vil dramatisk redusere Trafikkdrepte ved å bruke sine sensorer pålitelig oppdage og unngå hindringer. Mange ubesvarte spørsmål fortsatt. Med maskiner i kontroll, ansvar kan skifte fra driveren til produsenten, og det er dvelende bekymringer om cyber-sikkerhet.

Hva betyr dette for dagens studenter i auto mekanisk skolen? Mens noen har spekulert i at det vil være ingen flere mekanikere, drosjer, forsikring eller til og med parkeringsplasser, er realiteten at maskiner uunngåelig bryte ned og førerløse biler med sine intrikate elektroniske systemer kan være utsatt for problemer som er for komplekse til å diagnostisere og reparere. Det vil være en fortsatt behov for fremtidsrettede auto mekanisk trening som integrerer tradisjonell reparasjoner med den nyeste datateknologi.