Biler

Hvordan å opprettholde en trygg kjøring avstand

Påkjørsler bakfra kollisjoner konto for omtrent en tredjedel av alle bil ulykker. Dessverre, er nesten alle av disse kollisjoner forårsaket av drivere som er ulovlig etter hverandre for tett. Opprettholde en trygg følgende avstanden er en av de enkleste regler av veien, og ved å følge den, kan du redusere sannsynligheten for å få i en ulykke.

De fleste myndigheter anbefaler å bruke 3-sekunders regelen ved fastsettelse et trygt kjøreavstand. For å bruke 3-sekunders regelen, kan du se som bakenden på bilen foran deg passerer et stasjonært objekt som en veiskilt eller tre. Hvis det tar deg mindre tid enn tre sekunder å passere det samme objektet, følger du for tett.

Det er viktig å huske at veien og værforhold kan diktere at du tillater mer plass mellom biler. Mens din reaksjonstid kan bo konstant i alle forhold, du vet aldri når din trekkraft kan gli i dårlig vær, eller hvis din kan skli dekkene mer på en grusvei. For eksempel, bør du la minst seks sekunder eller mer mellom kjøretøy i veldig regnvær, eller når du vet veiene kan være litt isete.

Men hvorfor er det så viktig å opprettholde denne buffersone mens du kjører?

Studier har vist at det tar gjennomsnittlig driver ca 1,5 sekunder å begynne oppbremsing eller styring bort fra en bil som har plutselig stoppet foran oss. På 60 miles per time er bilen i bevegelse på 88 meter per sekund. Hvis du beholder en trygg kjøreavstand til 264 føttene 3 andre regelen, vil du ha 132 føtter å bremse etter at du begynner å reagere. Hvis du er i stedet tailgating og halvert den tiden, du har ikke plass til å bremse eller styre unna bilen foran en gang har kroppen din begynt å reagere.

Ved å opprettholde en trygg avstand fra kjøretøyet fremover, du reduserer sannsynligheten for å være involvert i en ulykke, og du gjøre veiene tryggere sted. Du tillater deg selv tid til å reagere, og i tilfelle en plutselig stopp fremover, har du mulighet til å unnslippe ved å styre unna eller trygt å bruke på bremsene.

Utover grunnene som nevnt ovenfor, er det også viktig å opprettholde en trygg kjøring avstand fordi det er ulovlig å følge for tett. Tailgating anses å være aggressiv kjøring i de fleste steder, og det vil trolig gi deg en advarsel eller til og med sitering fra en politimann før eller senere. Vurder denne risikoen neste gang du er bak rattet, og i en hast. Det er aldri verdt ankommer et sted tidlig Hvis du setter din egen (eller andres) bor i fare på måten.