Biler

Hvordan unngå å være strandet i bilen

Får strandet i en bil er en opplevelse som ingen har men en som de fleste av oss har måttet sette opp med på et tidspunkt. Hvis du kjører til destinasjonen, og din bil bryter så du vil finne deg selv på nåde av andre og ofte tvunget til å vente i midten av ingensteds for dem å ankomme. Ikke bare er dette rasende og upraktisk, men faktisk det kan være farlig for hvis du står fast på en trafikkert vei, eller hvis du er i en grov området. Som sådan er det viktig å sørge for at du unngå denne situasjonen hvis mulig, og at du er i stand til å komme tilbake på fast reisen din så snart som mulig hvis du ender opp. Her skal vi se på noen måter du kan gjøre akkurat det...

Ansette de riktige tjenestene

Det er mange tjenester tilgjengelig som kan hjelpe hvis du bryte ned, så det er en god idé å kontrollere at du har nummeret av minst ett som kan hjelpe, og at du holder dette i bilen, slik at du har det for hånden når du trenger den. Det er ikke god til å skrive det i dagboken din om som lever på skrivebordet hjemme!

Fortelle folk

Du bør alltid fortelle folk før du går på en lang reise, slik at de vil vite om noe har gått galt. Hvis de kan bekrefte at de vil være rundt og tilgjengelig hvis du trenger hjelp så på den måten vil du ha mer støtte bør du trenger det også.

Sjekk bilen din

En annen god forholdsregel å ta er å sjekk bilen din før du kjører, og du bør alltid gjøre dette før en lang reise. Kontroller at lyspærer arbeider, at dekkene er vel pumpet opp, at du har nok med bensin, olje og vann, og at bremsene er responsiv. Å gjøre disse kontrollene vil også hjelpe deg å unngå å bruke mer drivstoff enn nødvendig og hjelpe deg å ankomme før.

Kjør forsiktig

Måten du kjører også kommer til å ha en innvirkning på hvor godt det bilen holder det opp både på noen gitt reise og på lang sikt, over flere turer. Unngå over turtall motoren din, sørg for å sjekke alle blinde flekker og manøvrere nøye og kjøre sakte over fartsdumper og rundt jettegryter.

Velge den høyre ruten

Enda bedre er å unngå jettegryter helt og det samme går for grus spor og lange svingete veier fra sivilisasjonen. Planlegger ruten din nøye, og du kan unngå å få for tilbaketrukket eller straffe bilen mer enn absolutt nødvendig. Du bør også planlegge når og der du vil stoppe til toppen på drivstoff.

Bringe verktøy og rekvisita

I noen tilfeller en enkel oversikt kan løses på din egen hvis har du de riktige verktøyene og forsyninger. Holde en bil jack, fastnøkkel og reservehjul i bilen for eksempel, og du kan fikse en punktering selv; mens en bærbar drivstofftanken kan tillate deg å få mer drivstoff fra den nærmeste stasjonen fots hvis nødvendig.