Biler

Hvorfor tenåringer bør lære defensive driving teknikker

Tenåringer er de mest risikable driverne på veiene. I USA motorkjøretøy er ulykker den ledende dødsårsaken blant tenåringer. Ifølge Centers for Disease Control og Prevention (CDC), ca 2700 tenåringer i alderen 16-19 USA ble drept i 2010 og nesten 282,000 behandlet og løslatt fra akuttmottak for skader påført i motorvogn krasj.

En grunn for disse skremmende statistikk er at nylig lisensiert tenåringer er uerfarne sjåfører. Men er en like viktig årsak at tenåringer er lett distrahert. For tiden, representerer tenåringer den største gruppen av distrahert drivere på veien.

Distrahert kjøring er årsaken til 11 prosent av alle bilen ulykke omkomne blant tenåringer. Distrahert kjøring er farlig og kan føre til katastrofale utfall. Distrahert kjøring inkluderer:

1. Visuelle distraksjoner som tar en persons blikket bort fra veibanen.

2. Manuell distraksjoner som tar en persons hender av hjulet.

3. Kognitive distraksjoner som tar en persons sinn av kjøring.

Disse distraksjoner er brakt videre av aktiviteter som for eksempel ved hjelp av mobiltelefoner, endre musikken, snakker med passasjerer i bilen og spise mens du kjører.

Én av hver fire bilulykker innebærer distraksjonen kjøring. 43 prosent av tenåringer erkjenner snakker på sine mobiltelefoner mens du kjører. Nesten 40 prosent av amerikanske tenåringer rapport som de har vært i en bil når driveren brukt sin mobiltelefon på en slik måte som sette seg selv og andre i fare av fare.

Distrahert kjøring kan være enhver aktivitet som sidetracks driveren. Når avveie førerens oppmerksomhet er fokusert på noe annet enn kjøring. Dette inkluderer slike ting som dagdrømmer, argumenter, problemer med venner, etc. Flere grunner for distraksjonen Kjøring omfatter følgende:

Passasjerer: Teen drivere er spesielt i faresonen for å ha ulykker når andre passasjerer i bilen. Venner har en tendens til å bidra til krasjer ved distraherende driveren og fremme risikofylt kjøring atferd som setter farten eller tailgating.

Cellen telefonene eller smartphones: et resultat av å bruke en mobiltelefon eller en smarttelefon er at de forårsaker driveren distraksjoner. Dommere i noen stater har avgjort at opererer en telefon for GPS, tekstil eller noe annet er distraksjoner og ulovlig. Imidlertid kan handsfree-telefoner tillates

Tekstil: Tekstmeldinger er den mest skremmende distraksjonen fordi det skaper flere distraksjoner. Det er en visuell distraksjon fordi det tar øynene bort fra veien mens du lese og svare på meldingen. Dette kan resultere i en dødelig krasj selv om du bare har øynene av veien for et par sekunder. I tillegg, er det en manuell distraksjon i at hendene er av rattet mens du holder telefonen. Til slutt, det er også en kognitiv distraksjon fordi ditt sinn er fokusert andre steder enn på kjøreopplevelsen.

Kurs i defensiv kjøring kan ha nytte både nye og erfarne sjåfører. Kurs i defensiv kjøring er imidlertid spesielt gunstig for teenage sjåførene. Drivere bør alltid være fokusert og varsling mens du kjører. Kurs i defensiv kjøring vil lære ferdigheter til studenter som vil gjøre det mulig for dem å forbedre sitt fokus og konsentrasjon. De vil også aktivere studenter til å forutse og unngå veien farer. I tillegg vil de hjelpe elevene blir mer oppmerksom på omgivelsene på veien. Defensiv kjøring utstyrer studentene med mulighet til å forutse problemer før de oppstår. Defensiv kjøring er muligheten til å være proaktive i motsetning til passiv mens du kjører.