Biler

Historien til mini cooper

Mini har gått utover sine racing bil røtter å bli et ikon for en generasjon. Tidligere racing bil er alltid knyttet til 1960-tallet og ikoner som John Lennon og, mer nylig, den sjarmerende prins Harry. Som en ikoniske bilen, har også spilte en rolle i overtakelse og relansering av merkevare under BMW i det siste tiåret. Varianter av Cooper og Cooper S har fulgt Dress med suksesser som Mini luken og andre Mini-modeller i merkets fargerike historie.

Der alle begynne?

Historien til denne fantastiske lille bilen ville ikke være komplett uten en omtale av samarbeidet mellom de to viktigste aktørene i sin utvikling og design - British Motor Company (BMC) og Cooper Car Company.

Den opprinnelige Mini ble utviklet i 1950 av BMC i samarbeid med designeren, Sir Alex Issigonis. Det ble opprinnelig definert som et svar på spørsmålet om fuel mangel og samtalen for mer effektive biler egnet til by kjørende. Det var utformet som en todørs, 4-sylindret motor bilen og en monocoque shell som betydde ytre "skall" eller "hud" av kjøretøyet støttes mesteparten av bilens vekt.

Den første versjonen ble kalt Mark jeg og det var knyttet til BMCEN er andre merkenavn som også inkluderte Morris Minor og Austin. Den første Mini ble lansert i 1959 og sin popularitet som en kompakt bil vokste før det hadde sin egen unike identitet og følgende. Den senere versjonen, Mark II, så BMC å legge til en ny Grill til design.

Racing historie

John Cooper av Cooper bilprodusenten innså Mini's potensielle som en motor sport kjøretøy og han overbeviste designeren, Sir Alex Issigonis til å opprette den nye modellen: The Mini Cooper. Den nye modellen av Mini ble lansert som Mini Cooper i 1961 og Mini Cooper S i 1963.

Mini Cooper utstillingsmonter en 848cc motor mens Mini Cooper S hadde en 1071cc motor. Den første viser av Mini Cooper S som et ikon i racing verden var på Rally Monte-Carlo. Mini Cooper S-versjonen var stjernen i 1964, 1965 og 1967 løpene. Det ble også gitt sentrum scene i den opprinnelige versjonen av britiske filmen, The Italian Job, i 1967, da gjerningsmennene av ranet brukt Mini Coopers og S-modellene til å trekke av banken jobben.

Mini etter 1960

Bilen likte en veritabel kultstatus i femti og sekstitallet, men merket lidd et tilbakeslag i 70-tallet og 80-tallet når merket ble kjøpt av spanske og italienske selskaper. Stedet for å flytte fremover med design og nyvinninger kom de nye nye eierne ut med modellene som var mer eller mindre enkle varianter av den opprinnelige utformingen. Dette drevet Mini Cooper fra stjernestatus til nyhet markedet.

Det var i 1990-årene at merket ble overført fra kontroll av gruppen Rover til sin nye og nåværende eier, tyske bilprodusenter, BMW. Firmaet beholdt rettighetene til Mini merkevaren selv etter å ha solgt sin eierandel i gruppen Rover. De relansert Mini Cooper i 2000 og merkevaren har blitt vokser og utvikler seg siden.

Mini Cooper i dag

Mini har i dag gjort endringer i den opprinnelige Mini for skravering og hardtop versjoner. Merkevaren har likeledes befridd en spesialutgave Mini klassiske Cooper og Mini Cooper sport bil. De bemerkelsesverdige endringene inkluderer bruk av en Toyota dieselmotor og en steg inn i cabriolet og hatch markedet. Kit og konsept biler som S verk og John Cooper Works GP Kit har også lagt til line-up.

Merket er nå presser sine grenser med 118 hestekrefter motorer i Mini og 172 hestekrefter for S-modellen.