Biler

50 år med formel vee

Bortsett fra 75-årsjubileum i NCAA mennenes Basketball turnering finner sted i et par uker, er det også en rekke andre kjente jubileer også foregår veldig snart. Flytte på bilverdenen, kanskje du husker feirer 100-årsjubileet for Chevrolets i 2011. Men det er en annen bemerkelsesverdig bil feire et jubileum, og det er Volkswagen formel Vee, som motorsport serien overtok racing verden i 1963. Ja, 50 år siden VW formel Vee laget racing begge tilgjengelig for massene, så vel som rimelig. VW gjorde dette ved hjelp av chassis fra andre VW modeller som bille, deretter å sette dem sammen for å gjøre denne det merkelig nok kunne ikke engang få opptil 40 hk.

Etter sin debut i 1963 på Daytona International Speedway gikk suksessen snart over hele verden. I 1965 funnet formel-Vee sin vei til Europa hvor 50.000 fans stoppet i Nürnberg å besøke. Som med alle ting, formel-Vee utviklet seg til Super-Vee, er som utviklet seg til Vee 130, og resten som de sier, er historie. Noen av de mest kjente førerne som kjørte formel-Vee som deres første racecar inkluderer Marco Andretti, Markku Alen og Hurley Haywood. For å feire 50-årsjubileet for formel-Vee i stil, feiringen ble tidligere i år holdt der det fikk sin start - Daytona International Speedway.

Feiringen inkludert funksjonene i formelen Vee fineste år, en parade og noen av veteranene serien, samt noen av dagens syklistene som gir kreditt til Vee for å være sin inspirasjon. Tidligere ble det nevnt at målet med Vee var å gjøre racing mer rimelig og tilgjengelig for massene. En av de viktigste delene av dette målet blir møtt var i racerbiler brukes til å lage Vee. Vee serien ble opprettet ved hjelp av lånte organer og deler fra VW biller. Det er viktig å merke seg dette fordi hvis en bil er skadet eller har krasjet, det var lettere og mer oppnåelige å få reservedeler på grunn av tilgjengelighet og kostnader i biller. Vurderer overfloden av teknologien som er nå tilgjengelig, er det lett å argumentere at racing er mer om sponsoren, automaker og pit mannskap i stedet for sjåførens ferdigheter.

Dessverre er den gylne dager i formel-Vee, når løp var vant og tapte basert på ferdighetene til føreren i et regulert bilen bak oss. Det er i dag dominert av penger, sponsing og egoer. Likevel er det et faktum at racing er mye mer populært i dag enn det noensinne har vært, og er muligens den mest populære idretten i verden. Dessverre, formel Vee dagene er over, men det er andre serier som Chumpcar og sitroner som prøver å lansere en serie som gjør et forsøk på å utvide Vee dager, men de dagene er. Så, happy 50-årsjubileet til Vee med håp om at en dag i fremtiden, noen vil gjøre bil racing billig og tilgjengelig for massene igjen.