Biler

Scooter sikkerhetstips

Det er ikke noe helt som å ri en scooter nedover veien. Scootere er en flott måte å reise og komme seg rundt, men de kan være farlig. Her er noen Sikkerhetstips for din neste tur.

· Hjelm

Hjelmen er trolig den viktigste verneutstyr. I de fleste stater, er scooter ryttere pålagt å bære en hjelm. Hjelmer ikke bare beskytte deg, men de også gjøre turen lettere. En hjelm minimerer skår flyr i ansiktet. En hjelm kan også beskytte deg i ekstrem temperatur. Når du kjøper en hjelm, gjør at den passer ordentlig. Det bør være behagelig og ikke for løs eller stram. Hvis du riste på hodet, bør hjelmen holde fast. Erstatt alle sprakk hjelmer.

· Verneutstyr

Ekstra verneutstyr er ganske nyttig. Kan du investere i øyebeskyttelse, beskyttende bukser og en beskyttende jakke. Øyevern vil holde insekter eller rusk fra flyr inn i øynene. I tilfelle av en ulykke, vil verneklær minimere skader.

· Skiller seg ut

Det kan være vanskelig for bilistene å se en scooter på veien. Bruk lyse farger og reflekterende klær å skille seg ut. Du kan også legge til reflekterende strimler av hjelmen. Bruke Hornet om nødvendig. Du vil være sikker på at hver bilist vet du er der.

· Signalet

Aldri anta at en annen bilist vil vite hvor du skal. Alltid signal og gi drivere rikelig med varsel om at du skal endre baner eller slå. Du er mer utsatt enn en bilfører så du nød å kommunisere også.

· Skjæringspunktet sikkerhet

Mange ulykker som involverer scootere skje på kryss. I et kryss, kan du se rundt deg etter eventuelle farer. Vær forutsigbar. Se etter noen biler som kan prøve å klippe deg bort. Ta hensyn til snu biler rundt deg. Følge trafikkregler og du burde være i stand til å ri gjennom et veikryss trygt!

· Vet statlige regler og forskrifter

Mange stater har særskilte regler og forskrifter til sparkesykkel. Finn ut alle staten lover før du tar din scooter på veien. Du kan være utilsiktet truer deg selv.

· Vær tålmodig

Du må kanskje håndtere tailgaters. Prøv å ignorere dem og være trygg. Etterlate ekstra plass mellom deg og bilen foran deg. Dette vil beskytte deg i tilfelle tailgater bakre ender du. Ri nærmere midten av kjørefelt. Dette vil hindre at tailgater prøver å passere deg.

· Vær forsiktig når du rir når det er mørkt

Når det er mørkt ut, er sikt lav. Det kan være farlig for deg å ri på scooter i åpningstiden mørkere. Kontroller at du bruker frontlyktene og være ekstra forsiktig. Bilistene på veien vil ha vanskeligheter med å se deg. Du bør kjøre med forsiktighet.

· Unngå å ri i dårlig vær

Synlighet er også lav i dårlig vær. De dårlige værforholdene er likeledes farlig å ri i. Hvis gulvet er våte eller isete, er det mer sannsynlig å skli eller slip på veiene. Dårlig veiforhold også øke risikoen for ulykker. Hvis været er virkelig dårlig, kan du unngå ridning på scooter helt.