Biler

Slik klargjør bilen til en lang avstand biltur

Når du er begeistret for å reise til et mål, og alle de spennende tingene du skal gjøre på en tur, kan vedlikehold av bil ikke være på forsiden av ditt sinn. Men et flatt dekk eller en overoppheting av motor kan ødelegge en biltur før du kommer til destinasjonen. Følg disse tipsene for å unngå en automotive katastrofe på veien-turen.

Trinn en: sjekke dekkene. Dekktrykk er nøkkelen til å sørge for at bilen utfører bra i forhold til gass kjørelengde, men det er også viktig for sikkerhet. Når du kjører på lange turer, kan dekk varme opp. Hvis du kjører på utslitte dekk, kan dette føre en utblåsning. Bruke en tire måling å kontrollere press og legge luft om nødvendig, og bruk en krone i din dekk løpebaner for å se om det er tid for nye dekk. Hvis du kan se Lincolns ansikt, dekkene er sannsynligvis også slitt å overleve en lang reise. Ikke glem din reservehjul! Kontroller at det har tilstrekkelig press og såle, og kontroller at du har verktøy for å erstatte den om nødvendig.

Trinn to: Sjekk og fylle alle væsker. Kontroller og fylle din bremsevæske, kjølevæske, motorolje og vinduet væsken. Hvis du kjører en bil med en manuell girkasse, også sjekke clutchen væske. Noen planlagt vedlikehold eller melodi-ups - gjøre hvis du er nær behøver en olje endring, sikre at du har det gjort før du reiser.

Trinn tre: Kontroller at alle lysene er fullt funksjonell. Verve en venn eller familiemedlem, og ha dem stå utenfor bilen, og fortelle deg om frontlykter, fjernlys, baklykter, bremselysene, omvendt lys og blinklys/nødlys fungere. Hvis de ikke gjør det, kan du erstatte pærene. Du kan også muligens trenger nye sikringen hvis en ny pære er ikke svaret.

Trinn fire: Sjekk luftfilteret motoren. Å ha en gammel, tett luft-filter kan ha en betydelig innvirkning på din motorytelse i løpet av en lang reise.

Trinn 5: teste din oppvarming/air condition. Hvis du reiser et sted med høyere eller lavere temperaturer enn din hjemby, vil du sannsynligvis trenger noen temperaturkontroll. Du ønsker ikke å kjøre til Phoenix i sommer med ingen air condition... eller til Niagara Falls om vinteren med ingen varme.

Trinn seks: fylle opp gasstanken. Det er sunn fornuft, men du vil ikke komme langt uten gass!