Biler

Volvo s60 polestar med 350 hk og smidde felger

Siden Volvo ble kjøpt av Geely Motors for noen år siden, har den svenske automaker gjennomgått mange endringer som har bidratt til å skille seg fra sine tidligere eier, Ford Motor Company. Selskapet har lansert dramatiske redesigns av sine modeller, og introduserte nye og unike biler som har blitt veldig populært. Det andre aspektet som automaker har fokusert på å bringe tilbake ytelse. De samarbeider med svensk motorsport og tuning selskap, Polestar, og samarbeidet på noen ytelse konseptbiler som C30 Polestar og S60 Polestar. Nå, Volvo har offisielt avduket S60 Polestar produksjon modell for den australske markedet, og den er fullpakket med alle slags moro, performance-orientert godbiter. Motoren har blitt stilt inn og endret suspensjon er nå mer fleksibelt med nye biter og smidd hjul og aerodynamikk har blitt forskjøvet for stabilitet.

Standard 3,0-liters turboladet inline-seks sylindret motor ble stemt av Polestar til å opprette mer kraft i et bredt rev-område. Team som installerte en større turboladeren, nye luftinntak system, større vann-til-luft intercooler og et nytt rustfritt stål eksosanlegg med polert tips på baksiden. Programvaren for ECU ble deretter endret for å føre til totalt 350 hk ved 5700 RPM og over 369 lb-ft av dreiemoment på 2800-4750 RPM sendes til alle fire av smidde felger. Volvo S60 Polestar drar også nytte av en ny programvare melodi for all-hjulet stasjonen systemet som sender mer dreiemoment til bakakselen i å drive situasjoner. Dette gjør det mulig for den nye sport sedanen å nå 62 mph på bare 4,9 sekunder og en elektronisk-begrenset toppfart på 155 mph.

Andre områder av Volvo S60 Polestar ble gitt motorsport touch fra det svenske selskapet. Chassiset var en av de viktigste områdene som ble oppgradert, og fokusert mer på sport i stedet for komfort. Suspensjonen var utstyrt med nye Ohlins støtdempere, oppgradert kilder som er over 60 Nm stivere, nye foran og bak, karbonfiber spankulere tannregulering, slips og slutten stenger og mer å skjerpe opp behandling for bedre ytelse. Fabrikkfelgene var erstattet med nye in-house smidd hjul som måler 8.0 x 19 på foran og bak og bære 235/40R19 Michelin Pilot Super Sport dekk. Bak de nye hjulene er større foran og bak brems rotorer med Brembo og Jurid 958 ytelse bremseklosser som gir større stoppe strøm med mindre visne.

Aerodynamikken av Volvo S60 Polestar var også en poeng som vektlegges. Fremre støtfanger var utstyrt med en ny spoiler å generere downforce, mens nye side skjørt hjelp å omdirigere luften mer effektivt fra baksiden smidd hjul. Stammen bærer en ny spoiler for ekstra downforce, og en ny diffuser sitter nedenfor støtfanger å forbedre generelle stabiliteten ved høye hastigheter.