Biler

Elskede verden over chevrolet corvette er fortsatt en stor tradisjon

Når det gjelder å velge en favoritt "super bil", bygget amerikanske Corvette heads up listen for mange bil samlere og entusiaster. Nå i sin sjette generasjon denne sportsbil har utviklet seg gjennom årene og forandret med tiden bare nok til å holde det oppdatert stil klok. En Corvette har vært brukt som den offisielle tempo bilen i Indianapolis 500 elleve ganger, med 2012 blir den nyeste. En Corvette ZR1 C6 ble gitt æren og drevet av TV matlaging show vert Guy Fieri.

Tilbake i 1953 begynte ny Corvette som en slående konseptbilen

Å finne et behov for en bil som var noe i tillegg til en kjedelig sedan eller en coupe eller full størrelse cabriolet designerne i General Motors, ledet av Harley Earl designet og bygget en konseptbil som først ble introdusert på GM'S 1953 Motorama. Navnet Corvette kommer fra et maneuverable ennå små krigsskip med samme navn. For øyeblikket produsert i Bowling Green, Kentucky, er Samveldet av Kentucky kunngjort Corvette som sin offisielle sportsbil. Det er en National Corvette Museum som inneholder historiske dokumenter knyttet til bilen samt turer, utstillinger og en årlig feiring. Sen 1953 ble introdusert av Corvette som en to-seters konvertible produksjonsbil. Det var bare 300 originale modeller bygget, alle i farge polo hvit.

1953-1954 var Corvette iøynefallende, men ikke så fort!

Denne første generasjon "Vette" hadde den populære Powerglide automatgir (2 hastigheter) og et serieprodusert sekssylindret motor bare under de første årene av produksjon, men folk fant dem attraktive fordi de var unik. Begynner i 1954 de lagt til et alternativ av en V8-motor med populære 4.34L (265 kubikk tommer), noe som gjør dem mer konkurransedyktige på spor og street racing konkurranser. Alltid priset på den høye enden dette første Corvette solgt for (uten alternativer) $2774 som var enda mer enn en Cadillac eller en Jaguar. General Motors hadde store planer for sin nye sportsbil, og bygget en helt ny fabrikk i St. Louis, Missouri. Dette anlegget ble utviklet for å slå ut 10.000 nye Corvette per år, men det var ikke så ivrig etter å betale prisen for toseter sportsbil å kjøpe publikum. Da GM bygget 3,640 Corvette for produksjonsår 1954 bare om lag en tredel av de ble faktisk solgt og forhandlere funnet den eneste måten å "flytte" dem var å senke prisene, langt under kostnaden for å gjøre dem.

Ved 1963 var Corvette en varm selger med en hot ny figur!

Corvette Sting Ray serien begynte i 1963 med en helt oppgradert kroppen stil og kraftverk. Alltid en hit med en helt glassfiber kropp, Sting-Ray ligne noe en stingray fisk. Kalt andre generasjon Corvette, kroppen stilen fortsatte fra 1963 gjennom 1967. Fastback med en stor bakrute som ble delt i to med en søyle kjører ned sin sentrum (for modellåret 1963 bare), Sting-Ray kunne skryte så mye som 270 kW eller 375 hestekrefter. Alternativer som skivebremser på alle fire hjul, bensininnsprøytning, stiffer suspensjon mer som en ekte racing bil, og uavhengig bakhjulsoppheng som bidro til å øke salget av Corvette hvert år.

Slektsledd forbedre Corvette bildet

Når sin popularitet var forsikret Corvette bare fikk bedre og ble mer etterspurt. Tredje generasjon (1968-1982) så store endringer og racing vinner. Fjerde generasjon (1983-1996), femte generasjon (1997-2004), og til slutt den sjette generasjonen (2005-2013) hver så forbedringer og fint håndverk. Corvette fortsetter med en frontmonterte motoren og C6 2013 modellene vil være sist av at styling. Retooling ved Bowling Green Kentucky anlegget vil se noen endringer enda en gang for C7 Corvette og ærverdige Corvette vil bli gjenfødt igjen.