Biler

Ferdigheter du ikke visste automotive teknikere trenger

En bil tekniker forventes å ha kunnskap til å inspisere, diagnostisere og reparere de fleste biler og lette lastebiler på markedet i dag, men bil servicesentre er også på jakt etter personer som har store ikke-tekniske ferdigheter, for eksempel skriving, muntlig kommunikasjon, kritisk tenkning og problemløsing. Hver av disse ferdighetene er like viktig som faglige kompetanse.

God skriftlig ferdigheter

Skriving er en veldig viktig ferdighet å ha i en bil karriere, som bilindustrien teknikere må kunne dokumentere hva de gjorde etter avslutningen av en reparasjon jobb. Hver dokumentasjon må gi en detaljert beskrivelse av arbeidet gjort på en bil, i lekmann vilkår. De kan også bli bedt om å skrive en summering av skaden skjedde i en bilulykke som senere kan brukes som bevis i en juridisk sak.

Muntlig kommunikasjon

Noen ganger, en bil-tekniker vil vise frem sine muntlige kommunikasjonsferdigheter ved å jobbe bak tjenesten telleren, og å gi detaljerte instruksjoner til kunder som ønsker å gjøre enkle bilen reparerer seg selv. De må også gi periodiske framdriftsrapporter til deres veileder på hver bil i service-området, og raskt informere kunder via en telefonsamtale på alvorlighetsgraden av skaden gjort til bilen sin. En annen lagt ansvaret for en bil tekniker er verbalt videresending en Artikkelliste rekkefølge til en ekstern leverandør eller motta ytterligere instruksjoner om hvordan du installerer en del direkte fra leverandøren.

Kritisk tenkning

Kritisk tenkning er en veldig viktig ferdighet i en bil karriere, så det hjelper en automotive teknikeren å diagnostisere og dommer mengden tid som trengs for å reparere en bil. De bruker denne ferdigheten å dechiffrere påliteligheten av informasjonen fra kundene og avgjøre relevansen mot det faktiske problemet med bilen. Andre bruker kritisk tenkning som en kilde til å vurdere nytten av deres arbeidsverktøy, og hvis de er kompatibel nok å hjelpe på reparere jobber for sen-modell biler. Kritisk tenkning vil også bidra til å vurdere tilstanden til vitale deler på en bil, som bremser, dekk og eksos systemet.

Problemet løse ferdigheter

Bilindustrien teknikere bruker deres problemløsning ferdigheter til å finne egnet erstatninger for bil deler som ikke er på lager, eller rett og slett ikke var levert til servicesenteret. Andre bruker denne ferdigheten for å hjelpe en medarbeider på feilsøking en bil når de ikke kan løse problemet selv.

Hvis du tenker på å ha en bil karriere, så ikke glem å utvikle eller forbedre dine ikke-tekniske ferdigheter. Å hjelpe en veileder løse en konflikt er like viktig som å fikse en mekanisk problem med en bil. En god bil tekniker må være allsidig og utføre mange roller i en skiftende industrien. Å ha god ikke-tekniske ferdigheter er utformet for å hjelpe automotive teknikere gå videre i karrieren automotive, mens de får mer tillit i sin evne til.