Biler

Distrahert kjøring tips for pensjonister og tenåringer

Mange mennesker får distrahert mens du kjører, og det er et alvorlig problem som fører til at hundretusener av bilulykker hvert år. Det er et problem som nesten alle drivere møter noen ganger, og det oppstår når en driver er døsig, er han/hun snakker i en mobiltelefon, eller tukle med en enhet på bilen. Mens alle drivere er berørt av dette problemet, er senior og teenage sjåførene spesielt utsatt for distraksjonen kjøring. Dette er hovedsakelig fordi tenåringer er umodne og de er uerfaren drivere, og så langt som pensjonister er bekymret, de kan lett bli distrahert fordi deres evne til å fokusere er redusert på grunn av deres alder.

Teenage sjåførene er først og fremst distrahert av tekstil og snakker i en mobiltelefon. Mens mange tenåringer begynner å innse at disse praksis kan være svært farlig, er det et par andre ting som lett kan distrahere en ungdoms driver, for eksempel snakker med passasjerer eller tukle med en GPS-enhet eller en bilstereo. Tenåringer er ikke klar over at selv om når du trenger å presse av en knapp for å spille av en sang på stereoanlegget, du bare ta øynene av veien for et sekund eller to, som er mer enn nok til å krasje inn i en annen bil eller treffer en fotgjenger. De fleste tenåringer er ganske sikker på at de kan reagere raskt i enhver situasjon, og de tror at en liten distraksjon ikke er et problem for dem. Men det er definitivt et problem, og tenåringer trenger å gjøre alt de kan for å unngå distraksjoner mens du kjører.

Foreldre kan lære barna sine tenåringer å bli ansvarlig sjåfører. De kan lede ved eksempel, og unngå snakker i en mobiltelefon eller spise mens du kjører. Også bør foreldre snakke med deres teenage barn ofte og forklarer risikoene ved distraksjonen kjøring, og kanskje ta bort deres kjøring privilegier for et par uker.

Bortsett fra de ovennevnte grunnene, kan distraksjonen Kjøring være et resultat av in-attentional blindhet, også. Det er en tilstand der du ikke ser et objekt som er rett foran øynene dine, fordi din oppmerksomhet er fokusert på et annet objekt.

Når det gjelder senior drivere og distraksjonen kjøring, er de utsatt for distraksjoner fordi deres kognitive evner er redusert, og de har problemer med å konsentrere seg. Også, senior drivere vanligvis ta flere medikamenter enn yngre drivere, og noen medikamenter påvirke folks evne til å fokusere, noe som ofte resulterer i distraksjonen kjøring.

Hvis det er en senior driver i familien din, og du legge merke til at de ofte bli distrahert mens du kjører, er det ditt ansvar å la dem vite at distraksjonen Kjøring er svært farlig, og at det er tid for dem å slutte å kjøre.