Biler

Top tips for å opprettholde drivstoffeffektivitet

Mange av oss finne at vi besøker drivstoff stasjon oftere enn vi ønsker, og med stigende drivstoffkostnader er det absolutt et område til-adresse når du prøver å spare penger. De beste tipsene for å kjøre effektivt er nøkkelen til å redusere drivstoff svinn, noe som vil redusere kostnadene for drivstoff og også hjelpe miljøet.

Det er mange faktorer som påvirker en bil MPG (miles per gallon) selv om noen biler kan kreve å ha en utmerket MPG vurdering, er det fortsatt ned til driveren for å sikre at de oppfyller dette tallet. Ved å følge disse tipsene er det mulig å lagre så mye som £400 per år.

Kjørestil

Enten du eier en liten økonomisk bil, eller du har en ukes luksusbil leie i en drivstoff-guzzling kabriolet, er den største årsaken til ineffektiv kjøring ned til driveren. Nedenfor er noen vanlige feil gjort av drivere, som fører til dårlig drivstoffeffektivitet-

1. Aggressive Stopp / start-kjøring

Mange drivere gjør feilen å bremsing og akselererende for hardt. Dette er ofte fordi driveren er i et rush for å komme seg dit! Men forskning viser at faktisk tung akselerasjon og bryte generelt bare reduserer reisetid med ca 4% mens drivstofforbruket øker det med en massiv 40%. Langsom akselerasjon og mild bryte er måten å bekjempe denne svinn.

2. Velge det riktige utstyret

Ved å reise i tredje utstyr når det er mulig å være i fjerde, er motoren faktisk å være tvunget til å jobbe hardere og brenner mer drivstoff enn nødvendig. Ved å flytte opp til er det høyeste giret på rundt 2000-2500 rpm en god idé, så lenge driveren ikke akselerere hardere enn normalt for å komme dit. Selvfølgelig er det også mulig å være i en utstyr som er for høyt for forholdene, for eksempel reise opp en bakke i et utstyr som er for høyt vil tvinge bilen å slite. Hvis dette er lagt merke til er det best å gire ned.

3. Ikke inaktiv

MPG når motoren er i gang og det er ikke flytte bilen er 0, noe som betyr at hvis bilen er i ro for mer enn et minutt er det lurt å deaktivere motoren (unntatt i trafikk, selvfølgelig). Det faktisk tar en ubetydelig mengde drivstoff for å slå av motoren tilbake på igjen.

4. Opprettholde en jevn hastighet

Stadig endre hastighet er svært ineffektivt. Faktisk kjører på 65mph på motorveien i motsetning til 75 km/t vil spare rundt 10-15% i drivstoff. Fart er ikke bare dårlig fra en sikkerhet synspunkt, er det også en ineffektiv kjørestil.

Vedlikehold & generelle Tips

En godt vedlikeholdt bil vil også hjelpe effektivitet. Regelmessig vedlikehold et kjøretøy, for eksempel vil forbedre effektiviteten. I visse tilfeller dette åpenbart kan at det ikke være mulig, for eksempel når du investere i leiebil. Men hvis driveren eier bilen så er det andre tiltak som kan benyttes for å holde bilen i tip-top stand -

1. Sjekk dekk press

Dekk faktisk tape om 1 psi/month i normal vær og enda mer gjennom vinteren. Under oppblåst dekk vil øke kjøretøy friksjonen med overflaten av veien, som fører til at motoren til å arbeide. Dette kan gjøre en betydelig forskjell til drivstoff økonomien, reduserer det med så mye som 5 eller 6%. Det er viktig å referere til bilens håndbok å finne riktig dekk press, som de fleste biler vil variere litt. Når riktig trykk er identifisert så dekkene kan pumpes opp eller ned på en lokal garasje.

2. Bærer unødvendige vekt

Ekstra vekt i en bil vil være at større akselerasjon vil være nødvendig som vil øke drivstofforbruket. Til tross for dette er mange drivere skyldig i å bære overflødig vekt i bilen hele tiden! Unødvendig vekt kan omfatte et takstativ eller elementer i bagasjerommet på bilen.

3. Endre luftfiltre

Det anbefales at luftfilteret er endret på et kjøretøy hver 5000 miles. Bare å endre filteret kan øke effektiviteten med så mye som 10% så drivstoffbesparelser vil være verdt det minimal bekostning av filteret, som vanligvis er rundt £5. Montering en dieselfilter er vanligvis relativt enkel, og kan oppnås ved å følge en elektronisk innføring.

4. Slå windows ved høyere hastigheter

Når du reiser raskere enn 55mph det er viktig å stenge windows, som å holde dem åpne, vil det føre til en økt dra.

Følge noen av disse tipsene bør øke drivstoffeffektivitet vesentlig.