Biler

Volvo tester et svinghjul kinetic energy recovery system

Jeg kan se hvorfor Volvo ikke referere til deres eksperimentelle svinghjul KERS (Kinetic Energy Recovery System) ved forkortelsen FKERS (selv om det ville gjøre for morsom intervjuer). Men alle kniser til side, vi har fått høre mye KERS i det siste. Ferrari har en i LaFerrari. Porsche er å sette en i deres 918. Samme med Audi e-tron R18 Quattro. Helvete, bruker med formel 1 biler dem. Du kan ikke slå et hjørne uten å Stange borti noen carmaker arbeider på en bil med en kinetisk energi Recovery System.

Så, hva gjør Volvos svinghjul KERS så spesiell? Til å begynne med, har Volvo spilt med svinghjul fremdrift siden 1980-tallet da de testet det en Volvo 260. Var imidlertid på grunn av begrensninger i materialer, hele systemet, mens interessant, ikke virkelig levedyktig. De store stål svinghjul fra 80-tallet var for tung, og hadde begrenset roterende kapasitet.

Ikke så i dag. Takket være karbonfiber, Volvo systemets svinghjul veier en snaut seks kilo, har en diameter på 20 cm og spinner i et vakuum å redusere tap av kinetisk energi på grunn av friksjon. Her er hvordan det nye systemet fungerer:

"Eksperimentelle systemet... er montert på bakakselen. Under retardasjon fører oppbremsing energi til svinghjulet å spinne på opp til 60.000 omdreininger per minutt. Når bilen begynner å bevege seg av igjen, overføres svinghjulets rotasjon til bakhjulene via en spesialdesignet overføringer. Forbrenning motoren som driver forhjulene slås av så snart bremsing begynner. Energien i svinghjulet kan deretter brukes til å akselerere bilen når det er på tide å flytte atter, eller til å drive bilen når den når marsjfart."

Ved å utnytte den kinetiske energien til svinghjulet, hevder Volvo en KERS utstyrt bil vil oppnå 25 prosent bedre drivstofføkonomi. For å teste hele shebang, boltet Volvo en KERS til en S60 test-bil. S60 har en turbo firesylindrede forbrenningsmotor forhjulet og KERS, som legger til en ekstra 80 hest, slår baksiden. Med dette oppsettet vil S60 jaunt fra 0-62 km/h i 5,5 sekunder. En lignende Volvo S60 drevet av en tradisjonell 3,0 liters T6 6-sylindret turbomotor sette i bakken via all-wheel-drive ta 6,6 sekunder 0-62. KERS er raskere og får 25 prosent bedre drivstofføkonomi. ikke dårlig. Ikke dårlig i det hele tatt.

Som de fleste hybrider kommer de største gevinstene i drivstofføkonomi i urbane områder og i perioder med tunge bremsing og hyppige stopp/starter. Volvo anslår i perfekt stand en KERS utstyrt bil kan kjøre uten benytter forbrenningsmotor motorer omtrent 50 prosent av tiden når du kjører i henhold til den nye europeiske kjøring syklus.

Kinetisk energi utvinning systemer har allerede gjort det på veiene i form av Ferrari-LaFerrari. Men, hvis du er som meg, en superbil som koster over $1 million er litt utenfor rekkevidde. Kanskje i nær fremtid, vil et lignende men rimeligere system sitte komfortabelt i oppkjørselen din.