Biler

Volvos syklist detection system: gjør veien Tryggere for sykling

USA feirer National Bike måned hver mai, og hopetall av syklister ta til veiene i amerikanske byer. Enten enkeltpersoner bruker sykler som en sunn og økologisk vennlige måte å gjøre deres daglig pendler til og fra arbeid eller bare gå for en rolig tur rundt i nabolaget, kick Bike måned off høysesong for riding sykler. Når været er varmt og lengre timer med sollys trekke flere folk utendørs, og sykler er en av de mest populære aktivitetene i USA.

Hva betyr det for drivere? Betyr økt forsiktighet og oppmerksomhet er nødvendig. En ideell scenario vil være en bred, asfalterte, godt opplyste sykkel banen som er separat og distinkt fra biltrafikk, der syklister kan ri med riktig lys, reflekser og hjelmer mens de bor trygt fra kollisjoner med biler. Men i virkeligheten, utpekte sykkelbaner og baner er ikke alltid tilgjengelig. Syklister har ofte ikke annet valg enn å sitte på veien sammen med biler og SUVer. Og når det er mørkt, eller det er rushtrafikken, og når syklister og drivere både kan unnlate å signalisere en sving eller stoppe helt på et stoppskilt i deres travelt med å nå sin destinasjon, det er en ulykke som venter på å skje.

Angi Volvo. Etter å ha vurdert trafikkstatistikk som viser at nesten 50 prosent av alle syklist dødsfall i Europa ble forårsaket av kollisjoner med biler, svenske produsenten har besluttet å ta affære. De har satt sine penger der munnen er og ytterligere opprettholdt sitt rykte for innovative sikkerhetsfunksjoner ved å innføre en syklist detection system. Dette systemet oppdager når en syklist swerves ut foran en bil, og både advarer føreren og umiddelbart gjelder auto-bremsing hvis en kollisjon er uunngåelig.

Systemet fungerer ved hjelp av en sonar-lignende sensor system å kontinuerlig skanne og vurdere området foran bilen mens en sentral styringsenhet kontinuerlig behandler dataene fra sonar. I tillegg en radar enhet i grillen på bilen oppdager objekter og bestemmer hvor langt unna de er fra fronten av bilen mens et kamera festet til det bakre - view speilet kategoriserer oppdaget objektene som syklister- eller fotgjengere eller andre biler.

Syklist-gjenkjenning er aktuelle tilværelse gynge ut for Volvo V40, V60, V70, S60, S80, XC60, og "V70". Kombinert med fotgjenger deteksjon, som Volvo introdusert i 2010, er syklist oppdagelsen en annen svært nyskapende sikkerhetsfunksjon fra Volvo. Og med varmt vær bare komme i gang og mer og mer fotgjengere og syklister på vei ut på kveldene, deres tidspunktet kunne ikke bli bedre.