Biler

Hvordan å være trygg på veien: tips for mørkekjøring

De fleste av oss ikke klarer å innse farene ved mørkekjøring. Faktisk, er basert på studier gjort av National Safety Council, dødsulykker på veien tre ganger større natt enn om morgenen eller ettermiddagen. Der er forskjellige grunner Hvorfor mørkekjøring utgjør høyere risiko enn i løpet av dagen. Her er et par grunner:

Mørke: Driveren vil ikke kunne se klart i løpet av natten.

Begrenset visjon: Førerens reaksjon avhenger av hva han ser, og hans visjon er sterkt begrenset om natten når det ikke er nok lys.

Døsighet og tretthet: fleste pleier å være trøtt og døsig på natten

Kompromittert dybdesyn og sidesynet

Til tross for farene ved mørkekjøring, kan ikke vi bare venter på solen å komme opp. Heldigvis, det er visse forholdsregler som bidra til å redusere risikoen for etter-Dark farer. Her er noen tips for å holde deg trygg på veien om natten.

Natt Driving Tips

Holde lys-Clean: Før du tar bilen din for en kjøre om natten, kontroller at du riktig forberede den. Oppbevare din baklykter, signallys, frontlykter og windows feilfri. Dette vil hjelpe deg se bedre og lar andre sjåførene å se lysene bedre.

Sikte frontlyktene: Mis-aimed frontlykter kan blende andre drivere på veien, og kan begrense din visjon om natten. Med det sagt, er det avgjørende å sikte frontlyktene riktig. Du kan følge instruksjonene skrevet i brukerhåndboken. Husk selv å unngå blindende motgående trafikk.

Ikke stirr på kommende Lights: Sterkt lys kan forstyrre konsentrasjonen på veien. Det er veldig lett å bli distrahert av svak glød du ser på veien, og du ende opp stirrer ut i de lyse frontlyktene på en lastebil ledet vei uten aften innser den. Med det sagt, må du slå din blikket fra møtende lysene. Hvis bilen bak du har slått på sin fjernlys, kan du flytte din bakspeilet å reflektere lyset bakover for å la den andre sjåføren vet. Dermed vil også bidra til å holde refleksjon fra deg.

Unngå blending: Hvis en møtende bil ikke senke sin bjelker fra høy til lav, kan du unngå blending av stirrer på høyre kant av veien i stedet. Du kan bruke den som en styringsgruppe guide og å holde blikket ditt fra blendende lyset.

Ikke drikker og Drive: Dette er en av de mest grunnleggende reglene i kjøring. Bortsett fra det faktum at beruset kjørende er en trafikk lovbrudd, er det også en av de viktigste årsakene til ulykker. Alkohol hemmer din kjøring evne, samt din beslutningsprosesser kapasitet. I tillegg kan alkohol også føre til tretthet som kan føre til dødelig trafikkulykker.