Biler

Lære å kjøre betyr frihet og ansvar

Stakk hjemme fordi du aldri fikk rundt for å lære å kjøre familiebil? Det kan være ganske et problem når du ikke bor i gangavstand til dagligvarehandelen, banker eller selv en lokal restaurant. En av de største frihetene vi kan ha er muligheten til å eie og drive våre egne kjøretøy. Bensin å være så høyt som det er i dag ikke kan vi gjøre mye glede kjøring, foretrakk å holde det lokale og etter behov. Men bare å kunne komme inn og gå betyr mye for de fleste av oss. Når du slår 16 år kan du lovlig kjøre en moped (liten motorisert to hjul kjøretøy). For den gjennomsnittlige motor bilen er en alder 17 og hvis du planlegger å kjøre en av de større kjøretøyene eller kanskje en buss eller minibuss må du være 21 år for å være lisensiert. De fleste av oss begynner kjøring med hjelp fra våre foreldre og etter alder 17 har noen tillit bak rattet. Ansette en kjørelærer er definitivt en god idé fordi de vil tilby råd og gode kjørevaner som du ikke kan få fra folk.

Lover, regler og forskrifter florerer når du er bak rattet

Før du kan bli kvalifisert til å kjøre er det lover av veien må du lære og bare som å gå til skolen du må passere tester for å tjene privilegiet av å kjøre på veiene i Storbritannia. Først kommer en provisorisk førerkort, og du kan søke om en så mye som tre måneder før du slår 17 år. Denne foreløpige lisensen kan bli funnet på postkontoret (skjema D1) eller gjennom DVLA eller driveren og kjøretøy lisensiering byrå. Det er en avgift for denne lisensen, og du må det før du ansetter en kjørelærer. Du kan faktisk spør noen lisensiert sjåfør over en alder av 21 år for å hjelpe deg å lære å kjøre, men dette er en gang det hjelper for å ha en godt erfaren trener eller instruktør som kjenner lovene og reglene av veien. Du må vise en L-plate på foran og bak på alle kjøretøy du lære å kjøre selv med en godkjent kjørelærer.

I teorien og i praksis ta kjøreopplevelsen alvorlig

Det er to tester du må gå før du får din sjåførene med lisens. Først er teoriprøven som gjelder lover veier i Storbritannia. Lære hva de ulike tegnene ut og hva de mener er avgjørende for å være en tryggere sjåfør som er lover angående forhold til veien og hvordan du skal kjøre på regn sleip veier eller konkurrerer med andre trafikk og drivere. Praktisk testing innebærer et øye eksamen for å sikre at du kan se godt nok til å forhandle veiene. De forventer ikke at du skal være en mekaniker, men du bør være kjent med hva kan gå galt mens du kjører. Og til slutt den faktiske bak rattet veien test som vil vise dem at du virkelig kan kontrollere kjøretøyet. De lar deg så mange som 15 feil mens du tar testen, men hvis noe større oppstår eller du gjør 16 eller flere mindre feil test vil bli vurdert en feil, og du må ta det igjen (du må vente 10 virkedager før retesting). Mange mislykkes test først gang, men med praksis de lære av sine feil og passerer neste gang å bli lisensiert og sikre sjåfører på våre veier.