Biler

AWD biler vs 4 wheel drive vs 2-hjulet stasjonen

Når du velger en AWD-bil, er det i alles beste interesse å vurdere alle alternativene. Mange av AWD biler i dag kan faktisk være fire-hjulet stasjonen. Forskjellen mellom to er at, AWD kan best beskrives som "full tid firehjulstrekk". En beslutning om å velge de beste AWD-bilene, er dette viktig. Biler med AWD er ment å ha fire hjul roterende på en gang, hele tiden. På den annen side, kan fire-hjulet stasjonen best beskrives som "deltid firehjulstrekk". Fire hjul er bare en modus som du bytter i til. Med andre ord, er bilen bare slår to hjul til du bestemmer deg å skifte til fire hjul. Ettall ulempen til dette som jeg ønsker å røre på kort, er at i en bil med firehjulstrekk, du ikke kan flytte mens du flytter. Det er noen mekaniske aspekter som jeg ikke vil forvirre deg med, men poenget er at du ikke kan bli flyttet når du foretar overgangen fra to operasjonelle hjul til fire drift hjul. OK, flytte på. Som jeg nevnte, kjører alle hjulet stasjonen biler alltid med fire hjul. Også, hvis du tenker på en to-hjul, fire hjul, eller alle hjul stasjon, et par ting må komme til sinn.

Når en person kjører rundt et hjørne eller et objekt som viser kraft, må en person bare to-hjulet stasjonen. Med andre ord, hvis du kjører rundt et hjørne på en jevn, konstant hastighet, vil du være helt fint kjører rundt hjørnet oftere enn ikke. Men hvis du går rundt for eksempel en glatt kurve, eller en isete kurve kan et par ting endre. Hvis du reiser med en konstant fart rundt denne glatte kurven, har du vanligvis nok grep, eller trekkraft, å være i orden. Men hvis du reiser rundt kurven og holde øke hastigheten, har du en stor sjanse til å gli ut. Derfor er dette en situasjon hvor det er svært gunstig å ha en AWD-bil. Dette er forskjellen mellom å ha to hjul å være drevet, og fire hjul å være drevet. Men, er det et par ulemper med å ha en AWD-bil versus to hjul. Bare en av mange kan tilskrives dreiemoment. I fire-hjulet stasjonen, blir dreiemoment, eller roterende kraft jeg antar du kan si, delt likt mellom de to hjulene foran og to bak hjulene. Så hvis for eksempel en av dekkene ender opp med å bli løftet opp av bakken, eller opplever en situasjon som dette, ikke bare mister at hjulet dreiemoment, men tilstøtende hjulet gjør også. Så, i hovedsak, du ville så være kjøring i to-hjulet stasjonen.

Men mange av ulempene, inkludert den jeg nettopp nevnte, kan remedied og bli fikset. Dette er bare noen få punkter du bør vurdere når du tenker på å få en AWD-bil. Så uansett hva slags bil du tenker på, er det viktig å ta i alle alternativene før du bestemmer deg på en bil.