Biler

Hvordan du kan programmere en bil ecm

Biler produsert før 1996 bruker en intern datamaskin referert til som electronic control module (ECM). ECM behandler formålet av produsenten-spesifikke diagnostiske tester og feil koding. Disse systemene er nå samlet kalt den første generasjonen av On-Board diagnostikk eller OBD-1.

Diagnostiske systemer av forskjellige produsenter er ikke det samme. For eksempel bruker Chrysler et annet sett med koder i forhold til General Motors og Ford. Selv om testprosedyrer ikke er det samme, prosedyren med reprogramming bilens ECM er den samme for alle kjøretøy og prosessen bør ikke ta deg mer enn 10 minutter.

Først og fremst bør du parkere kjøretøyet og sette på nødbremsen. Etterpå, bør du åpne panseret over motorrommet for å få tilgang til den. Du bør koble deretter negative kabelen fra den negative terminalen på batteriet og koble senere positiv kabelen fra terminalen positiv av batteriet. Frakobling av batteriet kan gjøres på forskjellige måter avhengig av merke av kjøretøy og batteri. Mesteparten av tiden, batterikablene er holdt fast til terminalene ved påbud bolter og du må bruke en socket fastnøkkel til å fjerne dem.

Du skal deretter vente i 10 minutter for sikkerhet formål fordi det vil være reststrøm bygget opp i bilen etter å koble elektrisk strømkilde. I løpet av karanteneperioden aktiverer du alle makt til å renne ut av bilen helt. Når strømmen er drenert, vil ECMS minne bli tørkes av helt. Etter å ha ventet i ca 10 minutter, bør du deretter koble batteriet på bilen starter med positiv kabelen til positiv terminalen etterfulgt av negative kabelen til den negative terminalen.

Reprogramming bilens ECM vil gi den en ren regning for helse og gjøre det mer effektiv i å utføre fremtidige aktiviteter. Det er som å formatere en disk som vil øke ytelsen og gjør det mer produktiv. Imidlertid bør du sørge for at alle problemer med koder er fast før du omprogrammere din ECM. Siden omprogrammeres modulen vil bli frisk, vil det ikke vises noen problemer med kode etter prosessen. Som et resultat av dette, bør du sjekke for problemer med koder før reprogramming og forsøke å fikse dem riktig, slik at kjøretøyet vil kjøre glatt uten ga du eventuelle problem som du ikke prute for på veien.