Biler

Vinterkjøring: ta råd på din kjøring leksjoner

Vinteren er en tid på året når snøen faller, det kan være moro for alle, men når du kjører i snø og isete forhold du kan aldri være for forsiktig. Snø fører til en stor økning i ulykker på veiene, og folk trenger å være mer oppmerksom på farene ved vinterkjøring.

Hvis du kan hjelpe det og reisen er ikke avgjørende da det anbefales at du bor i, men hvis det er nødvendig, og du går kjørte rundt i gatene, kontroller at snøploger og salt lastebiler har vært der først. Naturligvis ville din første tanke ikke være å forberede for en hendelse i snø; men det er svært viktig at du gjør.

Gjøre en nødutstyr som opphold i bilen på hele tiden, dette inkluderer:

Is skraper og de-icer

En spade for snødekte forhold

Batteri hoppe fører

Førstehjelp kit

Lommelykt

En varm jakke

Teppe

Et par støvler

Hvis du tar kjøring leksjoner bør din instruktør informere deg om hvordan å være trygg i dårlige værforhold. De vil også vise deg hvordan du forberede bilen, og sjekke at bilen er trygt.

Kontrollere at kjøretøyet er trygt og klar for veien innebærer:

Å få kjøretøyet betjent

Sørge for at har du nok drivstoff for din reise

Sjekke svaber blader for å sikre at de ikke er slitt, og vil holde på frontruten ren og klar

Sjekke din lyspærer regelmessig og å holde frontlyktene rent

Sjekke dekk er oppblåst til den anbefalte trykket og har minst 3mm av slitebanen dybde for ekstra grep til veien

Etter din kjøring leksjoner er du i stand til å ta et pass pluss kurs som inkluderer en leksjon som fokuserer på dårlige værforhold. Instruktøren vil fortelle deg forholdsreglene du bør ta når du kjører i vintervær. Du kan bli fortalt også:

Hold farten din

være oppmerksom på sårbare trafikanter (fotgjengere og syklister)

Unngå harde styring

Brems og akselerere sakte

Bruk tåkelys i tåke og regn, snø.

Mange opplever at å ha driving lessons om vinteren er en skremmende opplevelse og ikke har tillit til å gjøre det, men det er bedre å første erfaring vintervær vilkårene i en bil med din instruktør som de vil gi deg nyttige råd om hvordan å håndtere situasjonen, og at du føler deg enkel visste de kan ta kontroll over bilen på når som helst.