Biler

17 ting å sjekke før du kjøper en brukt bil

Kjøpe en brukt bil er en nerve-wracking opplevelse for mange mennesker. Det er en alltid til stede frykt for at en brukt bil vil være en sitron, koster hundrevis eller tusenvis i uventede vedlikehold. Mye av dette stress kan håndteres ved å følge en enkel Sjekkliste når shopping for en ny brukt bil.

1. Dekk: Se etter slitt slitebanen og flatt flekker. Alle dekk bør være samme størrelse og merke.

2. Kroppen: Kontroller at alle karosserideler har samme farge, og gratis av rust og andre alvorlige feil. Kontroller også at linjene mellom de tre er riktig justert. Kroppen arbeid betyr vanligvis at det er en betydelig ulykke i bilens siste. Du kan kjøre en magnet over utsiden for å teste at det er ingen plast erstatning stykker.

3. Frontruter: Se etter sprekker og virkninger. Kontroller at vinduene rulle opp og ned uten å forlate hullene.

4. Lys: Teste alle frontlykter, bremselysene, farelys og blinklys.

5. Væsker: Utseende under bilen for lekkasje. Sjekk olje og kjølevæske nivå. Anmode å se olje endringsloggen for livet av kjøretøyet.

6. Motor: Lytte til lyden av motoren. Tøffer og banket kan bety motoren er ustemt. En glatt kjører motoren skal produsere ingen lukt.

7. Batteri: Sjekk for korrosjon på terminalene. Sjekk alder av batteriet.

8. Eksos: Blå eller svart eksos indikerer problemer med motoren.

9. Understell: Trykk ned i hvert hjørne på bilen. Det skal ingen knirkende. Motstanden bør være den samme i hvert hjørne, og bilen bør hvile nivå.

10. Seter: Se etter flekker og sprekker.

11. Interiør: Sjekk for lukt, flekker, rips og tårer--overalt i bilen.

12. Trunk: Kontroller at bagasjerommet åpner og lukker fritt. Hvis det er en trunk lys, sørg for at det slår av og på som det skal.

13. Dører: Teste alle dører for enkel åpning og lukking.

14. Sikkerhetsfunksjoner: Teste hver bilbelte. Hvis bilen har kollisjonsputer, sørg enn ingen har blitt installert tidligere (gjør dem ubrukelig).

15. Overføring: Skifte tannhjul jevnt. I en automatisk skifte tannhjul på den aktuelle RPM.

16. Styring: Sjekk at bilen går rett når rattet er rett. Hvis bilen har servostyring, bør det være bare mindre motstand i hjulet.

17. Bremser: Bil stopper jevnt uten å trekke til ene eller den andre. Bremser knirker ikke eller skravling. Stopper på en skråning og sjekk at på parkeringsbremsen fungerer som forventet.