Biler

Hvordan å unngå å gjøre de vanligste feilene i å kjøpe brukt skolen busser

Brukte skolen busser presentere en stor mulighet for skoledistriktene å oppgradere sine buss-flåter samtidig som de sparer tusenvis av dollar og kjøp av nye modeller. Nøkkelen til å optimalisere og realisere disse besparelsene hviler i å unngå de vanligste feilene som er gjort i løpet av kjøpsprosessen.

Disse feilene inkluderer:

* Tillitsfulle men ikke kontrollert informasjon - prosessen med å kjøpe en brukt skolebuss trenger ikke å være antagonistisk, men kjøpere må innse at mange selgere vil beleilig utelater kritisk informasjon om skolen bussene de prøver å selge. Disse utelatelser kan inkludere et bredt spekter av problemer som kan kreve ekstra utgifter på reparasjoner, utslipp problemer og sikkerhetsforskrifter. Kjøpere bør alltid ha en titt på tjenestelogger og annen dokumentasjon med egne øyne å konstatere at bilen de kjøper kommer ikke til å ende opp på verkstedet kort tid etter å ha tatt levering.

* Ikke å ha en erfaren tekniker evaluere motor, girkasse, chassis, bremser, etc. - mange distrikter har sine egne teknikere mens andre outsource jobben. Mens en in-house tekniker er usannsynlig å koste ekstra for en vurdering av potensielle busser, vil en tekniker som ikke er ansatt i distriktet trolig belaste for tiden. Prøver å spare penger ved å ikke betale for en avgrensningsbrønn kan koste mye mer i reparasjoner som ikke ble anerkjent av et utrent øye.

* Ignorerer måten der bussen ble drevet - Odometer kjørelengde på én buss kan representere et helt annet bilde enn på en annen buss som har vært gjennom vesentlig forskjellige vei- og værforhold. For eksempel slitasje på en buss som har vært drevet i ekstremvær, på saltet veiene, bratte hellinger, etc. vil være langt større enn en som har vært operert på relativt flatt terreng i penvær.

* Gjør en rask eller ufullstendig visuell inspeksjon - mens de mekaniske aspektene av en brukt skolebuss er mer sannsynlig å bryte ned over tid, rust og korrosjon kan ta en toll. Mens disse problemene kan skje hvor som helst, må du være spesielt oppmerksom når de vurderer busser fra områder som opplever tung snø og høy luftfuktighet. Din visuell inspeksjon av interiøret bør fokusere på sin generelle tilstand samt tegn til mold eller mugg.

* Å være uvitende om sikkerhets- og utslippskrav - regulatoriske miljøet rundt skolen busser er fokusert på å øke sikkerheten og redusere utslipp, spesielt fra diesel forbrenning busser. Å være klar over gjeldende og kommende forskrifter kan sette deg i en posisjon hvor din ny flåte trenger dyre retrofitting arbeid å holde i samsvar.

Disse feilene kan føre til kostnader som kan bli større i sum enn kjøpesummen av hver buss. Ved å unngå dem, kan du oppgradere flåten med brukte skolen busser som kjører effektivt mens du sparer penger.