Biler

Tøffere utfordringer fremover for honda forbause

Honda har plukket den høyre nerven middelklasse indiske familier å bygge Amaze - en bil som er satt til å avgjøre skjebnen til produsenten. Honda har introdusert Earth drømmer teknologi gjennom 1,5 L iDTEC motoren og kravene 25,8 kmpl idet kjørelengde på Amaze. Mye oppmerksomhet har blitt tatt mens priser denne sedan til pit det mot noen mest solgte biler i landet. Men kjørelengde og konkurransedyktige Prissettingen er ikke tatt nok til å få større begrunnelse i India, som er en av de mest konkurransedyktige markedene i verden. En territorium, der Maruti Suzuki har større tak, legger ned perfekt plattform for tøff konkurranser og har stort potensial for vekst. Rulle ut sin entry-level sedan Amaze i slikt marked, har Honda faktisk gjort en masse arbeid før bringe ut et skifte i markedet scenario. Honda Amaze har vært vitne til positiv vekst med jevne mellomrom i en situasjon der de fleste andre rivaliserende modellene er under nedgang i salg i forhold til tidligere vilkår. Selv om situasjonen synes å være gunstig for Hondas nye gutten, har den sanne testen nettopp begynt for denne sedan som Maruti Suzuki har endret sin strategi for å takle konkurransen.

Selv om salg av Maruti Suzuki Swift DZire har vært synkende i tall for fortiden få måneder, oppnådd bilen status av 'høyeste selge bil av India' i løpet av mai 2013. Den avsatte Alto liten bil i salg av 854 enheter i løpet av måneden, mens Amaze stod i 8 th posisjon i samme liste av mest solgte biler av mai. Selv om salg for Honda Amaze har vært på en positiv notat, med økning i bestillinger vil Honda stå overfor tøffere utfordringer knyttet til leveringstid i fremtiden. Dette er på grunn av begrensning i produksjonskapasitet for denne entry-level sedan i India. Med to produksjonsanlegg, har totalt årlig produksjonskapasitet på mindre enn 2 lakhs, selskapet kan produsere om 5000-6000 Amaze modeller i en måned. Når bestillinger over hele landet øker i hurtig tempo, øker ventetid for forbause for, hvis auto-maker ikke klarer å øke sin produksjon volum. På den annen side, inspirert av salgsresultater i mai måned Maruti Suzuki kan gjøre best bruk av situasjonen ved å redusere produksjonen av sin hatchbacks og øke produksjonen av Swift DZire for å forkorte ventetid. Dette trekket kan ha direkte innvirkning på standen i Honda Amaze i indiske markedet.

Bortsett fra Maruti Suzuki, har rivaliserende merker som Mahindra og Ford vært opptatt med å eksperimentere på nyere segment av kjøretøy i siste tiden. Mahindra Verito Vibe, som ble lansert på 5 juni, 2013, har posisjonert seg mellom sedan og kombi. Selv om bilen er kategorisert som en kombi, i form av romslighet og funksjonaliteten kan det lett by mot entry-level sedan. Ford EcoSport har også hevet forventningene i indisk bil rommet gjennom en bølge av inspirerende funksjonene det bærer i sin enthralling skulptur. Etter lansering, kompakte SUV synes å gå head-på-hode med hatchbacks og sedan som faller i pris utvalg av Rs. 5 lakh Rs. 12 lakh.

Midt i slike tøff konkurranse spiller basert Honda Amaze brukeranmeldelse en nøkkelrolle i å styrke sin prestasjon i indisk automatisk avstand. To måneder etter den første lanseringen, har brukeranmeldelser for bilen begynt å strømme inn i ulike former for media. Det er disse feedbacks som har muligheten til å definere skjebnen til denne bilen i dagene som kommer.