Biler

Hvordan du skal kjøre trygt på isete veier

La oss innse det, vinteren har ankommet og med sesongen, kommer alvorlig værforhold som kan være skremmende og farlig for bilistene. Disse forholdene er enige om å ha blitt brakt av klimaendringene, som har flyttet oddsen og forandret de naturlige grensene, making visse typer ekstremvær hyppigere og mer intense.

I siste, vil sørafrikanere ikke på noen måte være bekymret kjøring i vinter, før i fjor da drivere plutselig funnet seg kjøring i isete forhold. Liker det eller ikke, landets vinter er endret, og den har muligheter for å være isete.

Så, hvis du planlegger en vintertur, eller du skal kjøre mye denne vinteren, er her driving tips til hvordan du modig i dårlig vær:

Om du kjører en leiebil eller din egen bil, før du forlater huset, kan du utføre en skikkelig kontroll av kjøretøyet. Kontroller at din dekk er godt oppblåst og er i god veiens tilstand. Kontroller at bilen har frostvæske, frontruten er ren, frontlysene er i orden, og at batteriet er testet.

Nå, du har sjekket bilen, du har ekstra mekanisk utstyr som trengs i tilfelle en nødsituasjon, og du er på vei til destinasjonen. Men veien er isete. hva gjør du?

Du kan slappe av. Trikset er å alltid bremse ned - selv om du har det travelt. Ikke kjøre fort. Skulle du miste din fart, det vil ta bilen noen forsøk på å gjenvinne det, og noen store kjøreferdigheter ikke å skyve det i prosessen. Alltid kjøre i lavere tannhjul for å forbedre strøm.

Husk å alltid holde en avstand mellom deg og andre bilister å tillate tilstrekkelig avstand bremsing. Hvis du må brems, kan du gjøre det forsiktig. Men hvis hjulene begynner å spinne, slipper din fot fra bremsene. Hold avstand Takk minst tre ganger mer enn din vanlige følgende avstand.

Kjøretøyet, som skal skje til å skyve på isen, ikke styre hjulene i motsatt retning som dette kan spinne kjøretøyet. I stedet Følg retningen det er styring mot, før du får strekk - før sakte korrigere styringen.

Viktigst, sikre din eksos pipe ikke er tett med is. En trafikk eksosrøret føre til dødelige karbonmonoksid gass å lekke inn i passasjer-avdelinger.

Det beste rådet for kjøring i dårlig vær, er ikke å kjøre i det hele tatt. Hvis du virkelig trenger ikke å gå - ikke. Bo hjemme.