Biler

Toyota-tallet: Japans fremste luksusbil

Toyota-tallet er en av de sjeldneste og mest eksklusive japanske bilene på markedet, og har vært siden sin debut i Japan i 1967. Når det først kom ut konkurrentene var Nissan President og begge biler er den viktigste grunnen til utviklingen av japansk luksusbiler vi ser på veien i dag, nå konkurrerer med høyere-end-Mercedes Benz, BMW og Jaguar modeller.

Mens det har vært 46 år siden sin debut, utrolig, har bilens design sett bare en stor oppdatering, som var i 1997. Århundret fikk sitt navn i commeration til 100-årsdag av Sakichi Toyoda, den opprinnelige grunnleggeren av Toyota Motor Co, og anerkjent som en av Japans største oppfinnere.

Første generasjon Toyota-tallet varte en forbløffende 30 år, fra 1967 hele veien gjennom 1997. Tre forskjellige V8-motorer ble brukt til første generasjon modellen, en 3,0 liters, så en 3,4 liters, og slutter med en 4.0 liter i de senere årene. Den første generasjon var tilgjengelig i en standard- og en utvidet akselavstand modellen, og er ofte brukt som en limo for sine eiere, blir drevet av en sjåfør.

Når andre generasjon Toyota-tallet kom i salg i 1997, kom den sammen med en ganske stor makeover til interiør og eksteriør, legge til nye funksjoner og mer moderne stil. Kanskje var den største endringen skjønt motoren, som det nå kom med en tolv-sylinder motor som er spesielt utviklet for bilen. Toyota-tallet V12 er kjent som 1GZ-FE, og er også denne dagen, fortsatt den eneste produksjon tolv-sylindret motoren produsert av Toyota Motor Co

Den andre generasjon er der vi begynner å innse at denne bilen til ment å ha en sjåfør av hvor mye teknologi som er satt inn i baksetet. De har fullt reclining seter med ovner og kjølere massasjeenhetene på omtrent alle plassering på sete og rygg. De bakre setene er også utformet med ull i stedet for skinn, fordi det gir mer komfort og mindre støy når de flytter rundt.

Bortsett fra de to forskjellige design av bilen, det er også en tilpasset modell laget bare for bruk av senior medlemmer og ledere av Imperial House i Japan, kjent som Toyota tallet Royal. Bare fire av disse er kjent for å eksistere, og de er alt i bruk av det keiserlige hus. Selv om ikke mye er kjent om teknologi som er satt på Toyota tallet Royal, har de mest sannsynlig skuddsikker glass, RunFlat dekk, og tunge rustninger eller selv bombproof plating, mye som Cadillac brukt til å transportere presidenten i USA.

Fordi Toyota-tallet er produsert i begrenset opplag hvert år, og bare produsert i Japan, er det ganske usannsynlig at du ville se en for salg noe sted. Faktisk, ville det være ganske sjelden å se enda en hvor som helst i verden utenfor Japan. Gjeldende prislappen for en ny i Japan er over $ 100 000, og selv om dette er mindre enn Lexus LS600h prislappen på $125.000, det er sett på som høyere klasse på grunn av sin sjeldenhet og eksklusivitet.