Biler

Utslippsstandarder i arizona

Luftforurensning er et alvorlig problem som ingen amerikanske stat er immun mot. Motorkjøretøy CO2-utslipp er en av de viktigste årsakene til luftforurensning, som er grunnen til det er lover i USA som pålegge utslipp fra kjøretøy testing og sette utslipp standarder. Arizona er en av statene hvor luftkvalitet er ganske dårlig. Som har blitt spesielt merkbart i de siste par årene, som antall biler har betydelig økt, spesielt i store byer som Phoenix og Tucson. Siden luftforurensning er en alvorlig trussel mot folks helse, har staten besluttet å innføre strengere utslippsstandarder for å forbedre luftkvaliteten.

Arizona Department of Environmental Quality (ADEQ) er etaten som forvalter utslipp fra kjøretøy, og gjør alt den kan for å beholde folks helse og miljø. ADEQ har skapt kjøretøy utslipp inspeksjon Program (VEIP), som er et program for obligatorisk kjøretøy utslipp testing og reparasjoner. Med VEIP programmet håper Arizona å redusere kjøretøy CO2-utslipp, som skal resultere i bedre luftkvalitet. I Arizona måtte alle kjøretøyer i Phoenix eller Tucson metro områder som ble foretatt etter 1967, gjennomgå en utslipp inspeksjon 90 dager før registreringen utløper. Det er biler som er unntatt fra disse inspeksjoner, for eksempel 2009 og 2010 modell år biler, modellår 1966 og eldre biler, samler kjøretøy, kjøretøy som er drevet av elektrisitet, biler som har en motor forskyvning av under 90cc, golfbiler, i tillegg til engros forhandler biler. Nye kjøretøy som er drevet av alternative drivstoffer trenger ikke å bli testet når de er registrert for første gang, men en inspeksjon utslipp er nødvendig før registrering i følgende år.

Kjøretøy som ikke passerer en utslipp inspeksjon kan bli testet igjen når de er reparert, som er gratis, hvis de er testes innen 60 dager etter den opprinnelige testen. Utslipp inspeksjoner i Arizona er ikke veldig dyrt. I Phoenix metroområde, en inspeksjon for 1981 modell år biler eller nyere kostnader $27.75, heavy-duty dieselbiler testing kostnader $28, og testing for de fleste andre biler koster $19. I Tucson metroområde er testing kostnader for alle kjøretøy $12.25. Tillatte betalingsmåtene inkluderer kreditt- eller debet kort, kontanter og personlige sjekker. Når du tar bilen din til en utslipp testing, må du bringe bilens registrering, tittel, bill of salg, registrering fornyelse programmet og betale gebyr for aktuelle test.