Biler

Ulike typer utvs og deres sikkerhetstips

En oppgave nyttekjøretøy (UTV) er en 4-hjuls-stasjonen, off-road kjøretøy som brukes til å passere gjennom utfordrende terreng som bratt og skrånende hills og gjørmete stier. Det finnes varianter av UTVs i markedet, og hvert utvalg har sine fordeler og sikkerhetsmessige hensyn.

UTVs kommer i bensin eller diesel, elektriske motorer. Bensin-motors kan drive en UTV til hastigheter som overgår 50 miles per time, og de kan gjøre bilen å være utsatt for rollovers. Elektriske motorer er sikrere for UTVs, men de er vanligvis mindre kraftige.

UTVs kommer med 3, 4, 5 eller 6 hjul og de 5 og 6-hjul UTVs er mer stabil mens de 4 - og 3-hjul er mer farlig når du kjører dem i høy hastighet. Siden de er i utgangspunktet brukes til å transportere store elementer over enorme uteområder, som golfbaner, er det mest avgjørende hensynet når du kjøper en størrelsen på integrert Last sengen. Hvis en Last seng er overbelastet, tyngdepunktet av kjøretøyet er hevet, og muligheten for en roll-over er økt. Last sengen må bli riktig vurdert i forhold til belastningen det vil bære fordi Last senger ikke er balansert på samme måte på forskjellige UTVs.

Sikkerhetstips på ved hjelp av feltet UTV inkluderer går for en forsvarlig opplæring ved å melde deg på et sikkerhetskurs for trening. Kurset vil utdanne deg på hvordan å håndtere bilen riktig, spesielt i farlig forhold. Du vil også få en rabatt fra forsikringsselskaper hvis de oppdaget at du har tatt kurset.

Det er også viktig å sette på riktig antrekk mens du kjører en UTV. Du bør sette på den angitte hjelm, hansker, beskyttelsesbriller og støvler. Du bør også sette på lange bukser og langermet skjorte for å beskytte huden din. Sette på riktig antrekk vil gi kroppen din nødvendig beskyttelse i tilfelle noen kollisjon.

En UTV bør ikke brukes på en fortau, med mindre det er nødvendig for å krysse et terreng. Disse bilene er laget for å reise på naturlige land og kan være svært vanskelig å kontrollere dem på et fortau. Sjansen til å kollidere med et annet kjøretøy er økt når kjøretøyet er drevet på et fortau. Selv om UTVs er litt forskjellig fra ATV (All - terreng kjøretøy), de samme sikkerhetsreglene gjelder begge av dem, og disse reglene som må følges strengt til, for å få best fra bilen.