Biler

Hvordan fungerer gps i bilen: gps-systemer og kart

Å vite hvordan GPS fungerer i bilen kan gjøre det mulig å unngå å bli sittende fast i en skog spore - eller i det minste forstå hvordan det skjedde! SatNav eller GPS, uansett hva du kaller det, er ikke idiotsikker. Problemer kan oppstå med GPS-systemer på grunn av måten de arbeider.

GPS er forkortelse for "globalt posisjoneringssystem,' såkalte fordi enkelte GPS-enheten kan motta et satellittsignal fortelle deg nøyaktig hvor du er. Dette gjøres på to måter: det gir deg en grafisk representasjon av hvor du er på skjermen, og gir også GPS-koordinater for din posisjon.

Hvordan vil det gjøre dette, og hvor nøyaktig er det? Hvordan er det at din bil styringen system kan lede deg til veier eller selv spor som er uegnet for bilen din? Svarene på disse spørsmålene er gitt nedenfor. De fundamentalt viser grensene for GPS, og hvorfor bør du bruke din egen sunn fornuft og kunnskap når du bruker slike systemer.

GPS-systemer: The GPS-satellitt

Den første Navstar GPS-satellitten ble lansert i februar 1978. Opp til mai 2013, hadde 64 GPS-satellitter blitt lansert, hvorav 32 var operative på 1 juni, 2013. Mellom dem dekker disse hele verden.

Signalet mottas av GPS-systemet kan komme fra flere satellitter og identifiserer dine koordinater. Det er alt som satellitten er ment å gjøre. Resten er avhengig av maskinvaren og programvaren systemet du bestemmer deg for å ansette. Hvordan bilen vises på veien, og instruksjonene du mottar, avhenger av programvaren og kartene som brukes av GPS leverandøren.

En av problemene med GPS-satellitter og kart er at satellitt-nettverket kan finne din posisjon bare til nærmeste 20-30 ft. Dette kan virke svært nøyaktig, men ikke hvis det er valgfrie veier innen disse parameterne. Noen hevder mye større nøyaktighet enn det - til innen 5-10 ft. Imidlertid, det er irrelevant hvis du følger en kart-basert stemme-systemet i bilen. De vanligvis pleier å være nøyaktige nok for dine behov.

Hvordan fungerer GPS: GPS kart

Kartdataene er også en kilde til frustrasjon. Med mindre du betaler kontinuerlig å ha din kart oppdatert kan din instruksjoner være utdatert. Du kan se at du blir ført over feltene når du vet du kjører på en ny motorvei. Kartene du bruker har ingenting å gjøre med GPS-satellitter. De er utstyrt av systemet du ansetter, enten det er TomTom, Garmin, Magellan, eller noen andre.

Når veien geografien endres, GPS selskapet du bruker bør være i endring sine kart tilsvarende. Din instruksjoner er basert på versjon av kartet som du lastet opp til din GPS-sett. Hvis kartet er gammel, vil så din instruksjoner ikke være nøyaktig. Dette er ofte årsaken til folk som sendes gjennom gårdsplasser eller inn innsjøer.

Kartet du bruker er faktisk ikke kompilert og designet av GPS selskapet du bruker. Slike kart er utarbeidet av spesialist selskaper og solgt til GPS produsenter for bruk på sitt utstyr. Du er derfor avhengig av hvor ofte slike kart oppdateres for å gjenspeile nye veier og endringer i enveis systemer.

På balanse er GPS-systemer nøyaktige nok for de fleste bruker. De aller fleste mennesker bruker dem uten problemer. Å vite hvordan GPS fungerer i bilen er en fordel fordi du vet hva du kan forvente og hvorfor kan de ikke vise deg hva du ser gjennom frontruten.