Biler

Distributøren, direkte tenning maskiner og coil pack

Distributøren har hatt sin dag. Direkte tenning maskiner har tatt over. Fundamentalt, er hensikten med en tenning å tenne drivstoffet inne i sylinderen kammeret av en motor på akkurat rett tid. I et flere motor er det svært viktig at tenningen slag i hver sylinder oppstår på mest effektive tid slik at de støtte hverandre i å drive motoren.

Hvis sylindere ikke var operert i riktig rekkefølge bilen ville kjører sakte i beste fall, og motoren gripe i verste fall. Timingen av sekvensen av tenningen scenen i hver enkelt sylinder i en bil er kritiske. Formålet med distributøren er (eller var) til å distribuere høyspent strøm til tennpluggen terminalene på nøyaktig riktig tidspunkt ifølge plasseringen av pluggen i avfyring sekvensen.

I fortiden!

I gamle dager, hadde DIY mekanikk å feilfri, angi eller endre punktene i distributør. Nå er det coil pack og direkte tenningssystemer som de har å bekymre seg om. Det er ikke lenger en singel coil av høyspent og 4-veis Distributør å gi elektrisk strøm til fire individuelle tennplugger i en 4-sylindret motor. Teknologien har avansert, men noen få personer har ennå å realisere dette! Denne informasjonen er for dem, og de nye til måten deres bil fungerer.

Spoler og distributør

Tilbake til dagene gått! Faktisk skulle ikke så lenge siden, en singel coil brukes til å generere en høyspent strøm. Dette vil bli vedtatt til undersiden av en distributør cap der det ville være koblet til en rotoren via en fjærbelastet pensel. Rotoren er kontrollert av en aksling som er koblet til kamakselen. Det er fortsatt biler kjører i dag ved hjelp av dette systemet.

Rotoren også består av en rotoren arm, som passerer like kontakter eller poeng, knyttet av kabler til tennpluggen fører. Avstanden mellom rotoren armen og punktene er nært nok for gjeldende å hoppe gap og flyt ned til pluggene. Som du kan elektrisk ladning bygger på en plug-terminaler, når den et nivå der det kan hoppe gapet mellom de to terminalene, å skape en gnist.

Dette er det samme prinsippet som forårsaker belysning til utslippet mellom svært ladet skyer og dirigenten på jorden. Plug-terminaler gnist for å antennes gass/luft-blandingen i hver enkelt sylinder i en sekvens som er bestemt av oppsett av Distributør-cam og en hastighet bestemmes av hastigheten på kamaksel - dvs hastigheten på motoren eller kjøretøyet.

Dette er også lik måten at statisk elektrisitet kan gi deg et støt - en høy elektrisk spenning krysser avstanden mellom kroppen og en svært ladet overflate.

Direkte tenning maskiner og Coil Pack

I en tradisjonell fjernkontroll 'Distributør' feed separat spoler hver sylinder med den høye spenningen som trengs for å antennes drivstoffet. Disse CoILene ligger i motorrommet i en pakke som er fylt med ikke-gjennomføre transformator olje.

Med direkte tenning (DI) systemer er spolen plassert rett ved pluggene. Direkte tenning oppsett kan enten ha personlige spoler som er knyttet til hver tennpluggen, eller en coil kan mate en høy spenning kostnad til to sylindre i motoren. Med tanke på at hver sylinder er aktivert på tenningen stoke en om gangen, en singel coil kan lett brukes til å antennes direkte to sylindere med et effektivt tidsbestemte elektronisk tenning system.

Uavhengig av dette er hver individuelle coil festet til sine respektive plugg, og elektronisk sparken i riktig rekkefølge uten behov for en distributør rotoren arm. Sett med spoler som er nødvendig for å oppnå dette er kjent som en coil-pakke, og er i hovedsak en distributorless tenning. Pakken er en enkelt blokk som inneholder spoler og personlige terminaler for hver.

Avstand problemer

Distributøren hadde en mye lengre avstand mellom det og spolen og deretter til pluggene enn en moderne elektronisk tenning system. En direkte tenning system med en coil-pakke er derfor mer pålitelig enn Distributør system, og kan kjøre opp til 150.000 miles uten å kreve vedlikehold. Hvis du husker den gamle poengsystemet, hvor ofte måtte du endre poeng? Plugger og poeng sammen! Hva et ork!

Elektronisk direkte tenningssystemer blir bedre hele tiden, og resultatet er mer effektiv avfyring, færre tenning problemer, mindre vedlikehold og et betydelig høyere effektivitet i drivstofforbruk. Distributøren var en god arbeidshest i dag, men hester har veket til biler med direkte tenning maskiner.