Biler

Bilforretninger: forstå nye, brukte og sertifisert biler

Når du kjøper en bil for personlig eller forretningsbruk, må man grundig forstå hvordan bilforretninger opererer. Det må også være en forståelse av nye, brukte og sertifisert pre-eide biler, samt transaksjonsprosessen som en kjøper må gå for hver bil kjøpe type. Hvis du skal kunne få det beste avtalen, bør ikke en kjøper bare gå til nærmeste lokale bilforhandler og kjøpe impulsivt. I stedet bør det være en bevissthet om de ulike faktorene som påvirker et kjøretøy kjøp.

Hva er en bilforretning egentlig?

En autorisert bilforhandler er en bedrift som selger nye eller brukte biler på detaljhandel basis. Dette betyr de tjener sin fortjeneste fra mark-up på biler som de selger. Dette går på uten å si at de har høyere priser enn produsenten eller automaker. Den primære fordelen med å kjøpe fra bilforhandlere er imidlertid at de er vanligvis tilgjengelig lokalt, og er mer tilgjengelig for mennesker. De tilbyr også andre automotive relaterte tjenester som vedlikehold av bil, og de gir spesifikke kjøretøyet reservedeler.

Ny bil kjøp

Nå, når du kjøper en ny bil fra en forhandler, kjøpere bør være klar over forhandlingsprosessen. Det første du må avgjøres er salgsprisen for den nye bilen. Dette er den endelige prisen som er avtalt for bestemte salg. Vanligvis, er jo salgsprisen oppført av giveren rett rundt produsentens veiledende pris og faktiske fakturaprisen betalt av giveren når de skal innhente lagervaren. For å sikre at du får den beste avtalen, være oppmerksom på MSRP og bekrefte den fra forskjellige oppdaterte kilder (bortsett fra de fakta som presenteres til deg av din forhandler). Hvis salgsprisen er ekstremt høyere enn MSRP, be bilforhandleren hvorfor. Basert på resultatene, du kan eller kan ikke fortsette med kjøpet.

Du bør også se opp for sesongens promoer som forhandlere tilbyr. Ved spesielle anledninger er det ikke uvanlig for dem å tilby sine splitter nye biler på en praktisk endelige salgsprisen som er enda billigere enn den opprinnelige MLSP. Dette gjelder spesielt hvis de prøver å kvitte seg med gjeldende lageroversikt å bane vei for et nytt sett av helt nye modeller.

Brukte biler og sertifisert pre-eide kjøretøy

Mens oppkjøpet av en ny bil kan være kompliserte til tider, kan å få en brukt eller sertifisert pre-eide kjøretøy være litt mer komplisert. Amerikanske Federal Trade Commission faktisk anbefaler at kjøp publikum bør nøye vurdere omdømmet til en bilforhandler før du går med kjøp. Grunnen til dette er at salg av brukte biler har tendens til være sårbar for svindel.

Mens det er relativt vanskelig å bestemme den endelige salgsprisen for en splitter ny bil kan være enkelt, å bestemme markedsverdi av et pre-eide kjøretøy. Du kan virkelig stable oddsen i din favør ved å velge bare de beste bilforretningen å kjøpe fra, og unngå transacting med de som har et dårlig rykte og begrenset erfaring i bransjen.