Biler

Tips for kjøring med piggdekk

Piggdekk har vært en av de mest dynamiske dekk relaterte teknologier skal vises i det siste århundret. I år, var det ingen tilsvarende alternativ å trette pigger, og selv nå er det vanskelig å slå trekkraft og pålitelighet på en god piggdekk tire på hardt pakket snø og is. Til tross for sine fordeler, disse dekkene er ikke vanntette, og det er visse ting som du bør være klar over før du trykker på veien. Nedenfor finner du noen nyttige tips for å hjelpe deg å få mest mulig ut av disse dekkene.

Når du først begynner å bruke piggdekk, er det viktig å vite hvilke lover som er knyttet til dekk stenderne i ditt område. Hver delstat- og har sitt eget sett av lover som regulerer bruken av disse dekkene, og i noen stater dekk stenderne er bare tillatt under visse tider av året. Dette gjør det desto mer viktig å være klar over lover som gjelder dekk med pigger hvis du planlegger en biltur på tvers av stat eller provinsielle linjer. Ta en titt på vår omfattende liste av nordamerikanske piggdekk dekk lover og forskrifter, eller sjekk med gjeldende transport avdelinger for den mest oppdaterte informasjonen.

For kjøretøyet sikkerhet og kontroll er det alltid viktig at dekk er oppblåst riktig lufttrykket foreslått av produsenten. Dette er spesielt tilfelle ved hjelp av dekk med pigger, siden en mangel på press i luften hulrom kan deformere dekket og forårsake stenderne å miste deres stivhet som resulterer i svekket trekkraft ytelse. Av denne grunn er det en god idé å utføre hyppige dekk press sjekker i vintersesongen.

Avhengig av drivverket på kjøretøyet deres bruke mange bileiere piggdekk bare på forsiden eller bakre sett med hjul. Selv om dette er kostnadseffektive, kan det føre til ulike uforutsette sikkerhet farer. Dette skjer fordi kjører piggdekk på bare én axel forårsaker ulike sett med hjul å oppleve drastisk ulike nivåer av trekkraft som kan forårsake automatisert eller driveren-assistert håndtering og bremsing systemer som antispinn og ABS funksjonsfeil. For eksempel hvis piggdekk brukes bare på den fremre axel av en front-hjuls-stasjonen kjøretøy, kan bakre dekk lett miste trekkraft i hjørner forårsaker farlig fishtailing.

Selv om dekk pigger gir overlegen grep på hardt pakket snø og is, er mange mennesker overrasket over å høre at piggdekk er faktisk mindre effektive enn vanlige dekk når drevet på tørr fortau. Dette er fordi hver utstående stud skaper et lite område der mønsteret ikke touch veien. Med mindre gummi berøre bakken er det mindre friksjon mellom dekket og veien, og derfor mindre trekkraft for kjøretøyet. Som et resultat, er det best å bruke piggdekk bare når du er sannsynlig å møte snø eller is dekket veier.

Prinsippene som gjelder vinterkjøring på vanlige dekk gjelder for kjøring med piggdekk også. Husk å kjøre sakte når du møter snø eller is og begynne langsom, jevn påføring av gasspedalen minst 50 meter før du har tenkt å stoppe. Unngå hard akselerasjon eller trange svinger, begge kan føre til at du Skyv og miste kontrollen over bilen. Når stigende bratte karakter, kan du prøve å slå hjulet forsiktig fra side til side for å tillate dekkene for å fange og få trekkraft. På grunn av begrensningene av vinterkjøring som eksisterer selv når piggdekk brukes, er det beste rådet ganske enkelt å utføre alle kjøring funksjoner inkludert svinger, akselerere og bremse litt tregere om vinteren enn du ville til andre tider.

Om du er pendling, veien tripping, eller bare nyte en vinter stasjonen, med disse nyttige tips det er ingenting som står mellom deg og en trygg, pålitelig, problemfri eventyr på piggdekk!