Biler

Tips for kjøring en leiebil i regnet

Selv om resten av landet kan være tørr om vinteren, vet vi alle når det regner det heller i Western og Northern Cape. Vi vet også at kjøring i regn kan være farlig og ganske katastrofale. Videre, forstår vi at du kjører en ukjent leiebil ikke er bare meget irriterende, men farlig også. Men hvis du var å kjøre i slik dårlig værforhold, er her noen tips for å hjelpe deg å forhindre ulykker forårsaket av regnfull klima. Hvem vet? Du kan selv spare deg fra å måtte betale Bilutleie skader.

Veien er glatte:

Uten tvil, du skal kjøre på veien er glatte, og det største problemet med kjøring i storm: er trekkraft. Trekkraft oppstår hovedsakelig når fortauet er vått og utvikler en glatt overflate som forårsaker dekk å miste grep, noe som gjør det vanskelig å stoppe raskt. Bør din leiebil slip eller hydroplane, er det tilrådelig at du unngå brått stepping på bremsene som dette kan spinne din bil. I stedet, fast grep din rattet og tregere.

For all del, unngå å bruke cruise control.

Ikke kjøre gjennom pytter:

Det er stormer, så sjansene for å komme over en stor dam i veien er høy. Du kan ha en impuls til å kjøre gjennom den. Vær så snill, motstå at trangen. Faren her: at vann kan skjule en gigantisk jettegryte. Enda mer farlig: vann spruting opp inn i bilens motor kupé kan skade det elektriske systemet. Du ønsker ikke å skade en innleid bilen, ikke sant? Høyre.

Frontlyktene må være på:

Å slå på lysene på vil ikke bare hjelpe du ser veien klarere, men det vil også hjelpe andre drivere, se deg. Men, må du prøve å unngå å skru på fjernlys som de kan faktisk skjule din visjon ytterligere. Hvis du kjører en bil utstyrt med tåkelys, prøve å snu dem på. Lav lyset fra lykter kan hjelpe upsurge din synlighet i regnet.

Holde på avstand:

Når det regner tar det lengre tid å ha kontroll over bilen. Du vil ikke kunne stoppe, bremse eller slå så raskt. Andre biler på veien vil ikke også. Så er kjøring tregere og holde en avstand mellom deg og andre drivere avgjørende.

Hvis du kan, ta færre og styring varierte med bilkjøring foran deg. hvorfor? Fordi bilen foran deg er skiftende og presser vann unna, fjerne veien, mens, skaper det en bedre kjøring overflate for deg.

Unngå kjøring ved siden av store biler:

Lastebiler og busser gjør stor vannsprut som kan treffe din frontruten og kort uhindret utsikt.

Kjøring på en gjørmete vei:

Nå, du har våget fra våte tjærebredd veiene av byen, i gjørme-belagt landeveier. I dette tilfellet, to ting kan skje: du kan få gjennom det uten en hendelse, eller du kan sette seg fast.

En ting er garantert skjønt, du vil skli. Du kan imidlertid ikke treffe bremsene. Vær oppmerksom på hvor din forhjulene peker. Kjøre sakte. Kjørende langsomt vil avta kjøretøyet, og sikre du få trekkraft. Når du er i kontroll over leiebilen igjen, holde det gående.

Hva hvis du står fast? Holde en jevn trykk på gasspedalen. Trykk din gasspedalen. Dermed vil skape en lys hjulspinn, som vil virvler gjørma fra slitebanen, gi dekkene tak igjen. Hvis det ikke fungerer, kan du slå rattet frem og tilbake. Flytte hjulene, kan tillate slitebanen en sjanse til å få nok forståelse for å holde bilen flytting.

Bilen, som skulle være ute av stand til å gå videre, prøve å kaste overføring i revers. Sjansene er: du kan gå tilbake til en tørr kjørebanen. Sakte lette på gasspedalen, og forhåpentligvis, ut av gjørma. Når du er ut - før du gjenopptar til normal hastighet, gi dekkene en sjanse til å sparke slam ut av slitebanen.

Rengjør leiebilen:

Du ønsker ikke å betale for Bilutleie skader! Så Rengjør bilen, fordi gjørme holder fukt mot metall, som fører til rust og korrosjon. Tørket gjørme på en drivaksel, kan kaste den ut av stilling og forårsake skade.