Biler

Retail sales opp midt-2013 men hvorfor - et historisk perspektiv

Vi så en stor uptick i detaljhandelen, som lover godt for vår økonomiske indikatorer som viser en Obama-administrasjonen utvinning. Likevel, før du kaster opp hendene og signal seier, jeg tror du og jeg trenger å snakke. Nå, det er ingen hemmelighet at jeg har lite respekt eller kjærlighet av sosialistiske skjeve administrasjoner eller regjeringer her eller noen steder ellers på denne blek blå prikk - likevel, ikke la som plett virkeligheten av hva jeg skal si her i dag. La oss snakke.

Først når bilsalg er nede, administrasjon, uansett hvem som er i kraft - Clinton, Bush, Carter, Reagan gjorde det samme også - trekke salgstallene for automatisk ut av det selge i detalj salg økonomiske data, skille dem, men når salget er opp, de kaste disse tallene tilbake inn i blandingen sa; "autos virkelig er en del av retail sales", og dermed, de skal være funnet sammen. Vel, har tallene løgn og løgnere figur og administrasjoner åpenbart politiske agendaer - ingen overraskelse der, så jeg ikke plukke på Obama-administrasjonen.

Imidlertid når Barack Obama går på TV, og leser fra hans teleprompter hvordan han reddet auto industri - når det var faktisk Bush Jr som startet kausjon ut av auto industri- og peker til auto salg blir så sterk, sammen med detaljhandel - som hans "recovery"-strategi fungerer - Vel, flau jeg bare. Hvorfor du spør? Vel, fordi det bare er ikke slik. Og vet du hvorfor auto salg er opp? Lave renter og lettjente penger billån - det er derfor. Det er bare ett problem med alle at lettjente penger til forbrukere.

Det var en interessant artikkel i Los Angeles Times på 21 mai 2013 tittelen; "Billån Delinquencies, Repos bølge," av Ronald D. White som bemerket at "antall auto lån betalingsudyktig minst 60-dager klatret 12.4% i Q1 2013.

Til meg angir retail sales reelle transaksjoner hvor ekte penger er utvekslet for varer. Hvis auto forhandlere finner ulykkelige tvilsom forbrukeren å registrere deres navn på et lån-dokument og ta en bil for nesten ingen penger ned, ingen interesse og ingen betalinger for 90-dager, vel, det er ikke egentlig et salg etter mitt syn. Videre, det viser ikke en utvinning av bilindustrien, den viser en gjenoppliving av inkompetente forretningspraksis og mer nedover veien kan sparker av bedriftens ledere, økonomer, bankfolk og politikere. Vennligst vurdere alt dette, og tror på den.