Biler

Alt om motor control-moduler

Hvis du ønsker å få best mulig ytelse fra deg bilen er du bedre hvis du hadde en måte å holde det under kontroll. Med slik kontroll du skal kunne få en fantastisk kjøreopplevelse, og du vil alltid elske å få bilen til veien. Installere en motor control unit på kjøretøyet er kanskje den beste måten å få tak i den slags kontroll. Med motoren kontrollenhet installert i bilen, vil du klare å regulere tingene som bilens motor er ment å utføre så godt som noen utslipp og har alle skje med perfekt timing; Dette er også inkluderer bilens tomgangen som hjelper deg å sette cruise control.

Den gode tingen om kontrollmodulen motoren er at det faktisk regulerer mengden drivstoff bilen vil forbruke og også diagnoser bestemte problemer at bilen kan utvikle. Når det er slike problemer, setter denne gadgeten bare i en spesiell kode at en utdannet mekaniker vil dechiffrere og vet nøyaktig hva problemet er slik der er ikke rom for gjetting. Dette er grunnen til hvorfor en god bil-eier ikke vil nøle med å erstatte en motor-kontrollmodulen som begynner å funksjonsfeil. Hvis du ikke allerede har dette miniprogrammet, også kjent som hjernen av bilen på plass, må du kontakte en god leverandør slik at du forbedre ytelsen til bilen, så vel som din kjøreopplevelse.

I korte trekk, kan det sies at motoren-kontrollmodulen faktisk analyserer informasjon om bilens ytelse automatisk, og hjelper deg bileieren ved å ta over kontroll og styring av motoren og ytelsen. Noen av de viktigste funksjonene inkluderer:

Luft og drivstoff forholdet: motor-kontrollmodulen måler automatisk riktig drivstoff og luft blandingen i forbrenning sylinderen slik at det automatisk injiserer riktig beløp som vil gi akkurat nok strøm til bilen; Ingen flere, ingen færre.

Timing av tenningen: I situasjoner der gnisten kan antennes litt tidligere eller senere på tiden av komprimering strøket, motor control-modulen vil automatisk gjøre om sekvensering og rette at timing for å forhindre faren for banke som som vil skade motoren.

Tomgangshastighet: Når tomgang og motoren har ingen betydelige rolle, motor control-modulen vil bare omprogrammere motorens makt utgang program slik at drivstoff ikke er bortkastet.

Valve timing: Hvis motoren på bilen har varierende ventilinnstilling, motor control-modulen vil automatisk justere hvordan disse ventilene åpner i orden for dem å la i akkurat riktig mengde luft avhengig av hastigheten på som bilen er reiser.

Dette er noen av de grunnleggende tingene motor-kontrollmodulen utfører for bilen. Dette gjør for en bedre ytelse av motor, samt forbedret drivstoffeffektivitet. Du trenger bare å sikre du håndtere anerkjente leverandører, slik at du får en som passer din modell eller kan være å kjøpe de som er allerede pre-programmert for noen modeller.