Biler

Overføringer - mestere av hastighet og dreiemoment

Hvis man hadde å liste de grunnleggende delene av en bil, vil overføring falle ikke mindre enn andre eller tredje i form av dens betydning. Ta bort all komfort inne i bilen; det vil fortsatt fungere. Ta av utvendig kroppen, glass og bagasjerommet, men kjøretøyet vil fortsatt kjøre effektivt hvis det er litt mer ubehagelig. Fjerne motoren; det vil ikke fungere. Men uten sendinger, selv om motorer er på plass, biler gjør støy, men vil bo på plass.

Overførings bare synlig bevis er skiftet lever inne, nær til førerens hånd til å betjene fram og reversere tannhjul eller nøytral inaktivitet. Bak kulissene tar overføring strøm fra motoren via en roterende motorakslingen med en gear monteres på slutten av akselen som maskene med ulike girene i overføringen og overfører den makten til hjulene via en drivaksel på kontrollert hastigheter og dreiemoment, eller innflytelse.

Funksjonen dreiemoment i overføringen av makt fra én snu gear til en annen er at motoren utstyret med mindre belastning meshed med en mindre utstyr med en stor Last (overføring gear tog, drivaksel, differensial, aksler og hjul) vil slå sistnevnte utstyret på en lavere hastighet, men med høyere dreiemoment. Ulike girene i en overføring overføre mer fart til hjulene med hvert Skift opp mens fallende dreiemoment til hjulene. Derfor, et kjøretøy som kjører på høy hastighet i en høy-gear er overføre makt til hjulene med større effektivitet og mindre slitasje på motoren.

Overføringen utføres på grunn av serien av girene som begrense eller tillate variabel hastighet og dreiemoment til hjul med relativ turtall. Når overføringen er i sitt laveste fremover gear, overfører det motorkraft til hjulene på en lavere hastighet, men høyere dreiemoment fordi det må flytte en tunge kjøretøy på resten i bevegelse.

Når kjøretøyet er i bevegelse, kan overføring bli forskjøvet til en andre og tredje gear (eller mer) med mindre dreiemoment til hjulene, slik at kjøretøyet til å gå raskere med hvert Skift med tannhjul.

Omvendt, hvis kjøretøyet er i bevegelse på femti miles i timen, går ned en bratt bakke, overføring kan bli forskjøvet til et lavere gear, som vil skape problem for motorkraft til hjulene, sakker bilen uten å bruke unødvendig slitasje på bremsesystemet.

Disse grunnleggende regler for å overføre makt fra motoren til hjulene via en rekke meshing tannhjul funksjon om overføringer er manuelle eller automatiske.

Flytte et kjøretøy i omvendt er et spørsmål om en ekstra akselen og utstyr i overføring som, når engasjert av skiftet lever, vil mesh med motoren aksel gear, men viser drivaksel til hjulene i motsatt retning. Omvendt trenger ikke en serie av gears til å kontrollere hastigheten og dreiemoment.

Overføringer tjener en viktig funksjon i biler å tillate kontroll av kjøretøyet med effektivitet og pålitelighet.