Biler

3 alternativer for får befri for brukte biler

Før folk kjøper forskjellige biler, måtte de finne ut hva de skal gjøre med deres brukte biler. Alternativene inkluderer handel i til forhandleren, selge bilen privat, og donere bilen til veldedighet. Hvert alternativ har sine fordeler og ulemper, og det riktige valget for deg, avhenger av din finansiell forhold.

Handel i til forhandleren

Tar brukte bilen til forhandleren og handel det i er ofte mer problemfritt valg når du kjøper en nyere bil. Du bare parkere bilen din gamle på mye, la forhandler tilbud en figur til deg, og deretter bruker du dette tallet mot kjøp av en annen bil.

Ulempen med det praktiske, er imidlertid at du kommer til å tjene mindre penger på en trade-in enn du ville når du selger din bil på egen hånd. Vurdere hvor mye du er villig til å betale for det praktiske. Også, tenke på hvorvidt bilen har mekaniske problemer. Hvis fikse opp gamle bilen til å selge det privat er ikke verdt forskjellen i pris, så ta det til forhandleren og spare deg selv en hodepine.

Selge bilen privat

Noen mennesker annonsere deres brukte biler i en lokal avis, salg sirkulær eller online-området. Andre bare ta noen skokrem, skrive en pris på frontruten, park bilen foran huset, og vente på et tilbud. Uansett hvilken metode du velger for å selge bilen på egen hånd, kommer du sannsynligvis til å gjøre litt mer penger enn du ville gjort på en trade-in. Men er du også nødt til å gjøre noen undersøkelser før du selger, og du kommer til å sørge for å ta vare på din skatteplikt.

Kelley Blue Book og nasjonale bilindustrien forhandlere Association (NADA) nettsteder kan være store ressurser når forsker verdien av kjøretøyet. Hvis du er villig å vente på riktig tilbudet, deretter sette pris rundt 10 prosent høyere enn bilens verdi. Hvis du trenger å kvitte seg med bilen raskt, kan du angi prisen med bilens verdi eller litt nedenfor.

Vær oppmerksom på at en bil solgt for mer enn det er verdt er en gevinst, og en bil selges for mindre enn det er verdt er en kapital tap. Disse vilkårene saken når du forbereder din skatt, så kan du diskutere skattemessig konsekvensene av å selge brukte biler privat med regnskapsføreren din.

Donere bilen til veldedighet

Noen mennesker velger å donere sine brukte biler til deres favoritt veldedighetsorganisasjoner, spesielt når biler har liten verdi på markedet. Sørg for at du overfører tittelen til veldedighet slik at du ikke holdt ansvarlig for handlinger utført av fremtidige bilens eier. Med andre ord, ikke la den "overdragelse av eierskap" plassen stå tomt når du overfører bilen. Også, sørg for å tilordne bilen sin markedsverdi, og fyll ut IRS skjema 8283 hvis donasjonen er verdt mer enn $500. Endelig alltid få en kvittering fra veldedighet når du donere bilen din. Igjen, siden donerer bruktbiler bærer skattemessige konsekvenser, snakk over alternativene med regnskapsføreren din.