Biler

Hvorfor er bilen shopping så smertefullt?

Jeg tilbrakte helgen bil shopping. Noe som bør alle være en hyggelig opplevelse, var dempet av den ødelagte systemet som bilforretninger. Tenk på det, her du plukker ut en skinnende ny leketøy som forhåpentligvis vil du nyte for år og hvorfor de gjør det så vondt?

Det er ikke som det må være. Det er noen endringer som kan gjøres som kan gjøre prosessen så mange lettere og færre frustrasjon. Jeg skrev ned et par mens du går gjennom den.

Måter bilforretninger kan gjøre prosessen mye bedre for kunden.

Koble dine systemer sammen. På en forhandler måtte jeg fylle ut skjemaer eller gi meg beskjed fem ganger. Hvorfor kunne ikke som alle være i systemet etter første gang?

Gir selger noen myndighet. Det synes selgerne behandles som en hjelpeløs barn i de fleste forhandlere. De måtte kjøre til pappa (salgssjefen) å få alle spørsmål besvart. De måtte lydig stå i kø venter deres tur til å spørre hva renten eller hvis en bil kan komme med dette alternativet. Priser, glem det, alle spørsmål krever en tur til pappa. I løpet av all denne må kunden vente.

Kvitte seg med ventetiden. Du må vente på salgssjef, vent for selgeren å få bilskilt, vent for selgeren å jakte og peck informasjonen inn i flere ganger, vente på denne, vente på. Hva kan være et par timer prosessen blir en alle dag affære.

Være konsekvent i prisingen. Mange av stedene jeg gikk til hadde annonsert en pris på Internett, og deretter når du kommer til forhandleren av prisendringer. "Oh som gjenspeiler Tom Tom rabatter", sier de. Selvfølgelig kvalifiserer ingen noensinne for dem alle rabatter så det utgjør en moderne versjon av agn og slå.

Lytte til kunden. De fleste selgere som jeg møtte syntes å ha deres egen ide om hva jeg ville. De gadd ikke å lytte til hva jeg hadde å si og gikk på deres lystig måte viser meg ting de trodde jeg ville se. Noen gikk så langt som krangle med meg på hvordan ting fungerte heller enn lytte til mine spørsmål.

De er bare mine observasjoner. Det finnes en rekke ting som ville hjelpe forhandlere og andre salgsorganisasjoner endre prosessen for å gjøre prosessen til noe mer fornøyelig.