Biler

Uteksaminert lisenser kjører - momentum svinger i favør

Statistikk har lenge vist at unge sjåfører er involvert i mer dødelig trafikkulykker enn andre aldersgrupper. Nå, den britiske regjeringen seriøst vurderer å begrense nylig kvalifiserte drivere på mottak av en rapport, tilskyndet av folkehelsen Wales, som inneholder forslag å innføre uteksaminert førerkort.

Hvis det lykkes, kan en velkommen bieffekt av en reduksjon i trafikkulykker være en senking av bilen forsikringspremiene for unge sjåfører, kostnaden som har skjøt de siste årene.

Ideer knyttet uteksaminert førerkort inkluderer forbyr nye drivere fra mørkekjøring, imponerende en grense for antall teenage passasjerer de kan bære og en null alkohol grense.

Rettferdiggjøre begrensninger

Mange ulykker skje om natten når unge sjåfører er ikke som varsel, eller reiser hjem fra en sosial anledning, når sjansene av alkohol etter å ha vært beruset er høyere. Synligheten er også redusert som kan være forvirrende for en uerfaren sjåfør.

Hvorfor begrense antall passasjerer en driver kan bære? Det er antatt at forstyrrelser forårsaket av passasjerer (ofte unge selv) er en viktig medvirkende faktor til trafikkulykker. Med passasjerer blir ulykke ofre som drivere, vil denne begrensningen bidra til å redusere antall tap i trafikkulykker og antall ulykker seg.

En fullstendig forbud mot alkohol alle aldersgrupper er et ikke uvanlig fra aksjonister, så det ikke er overraskende at målet å innføre det blant unge og nylig kvalifiserte blir seriøst vurdert.

Med mindre erfaring enn eldre drivere trenger unge mennesker lengre tenkning og reaksjonstid å håndtere uventede situasjoner på veien, evner som er svekket av alkohol.

Reaksjoner

Uteksaminert førerkort ordninger blir allerede kjøres i New Zealand og deler av USA, så er en lignende forslag vil bli ønsket velkommen i Storbritannia.

Ordningen er sikkert å bli omfavnet av forsikringsselskaper, hvorav mange ser økende popularitet i svart boks forsikringspoliser, som også plasserer noen restriksjoner på drivere. Selskapene står overfor presset for å finne måter å redusere bonuser for teenage sjåførene; det vil ta tid å se en effekt, men hvis uteksaminert førerkort resultert i en generell nedgang i trafikkulykker det kan til slutt be dem om å redusere premier for denne aldersgruppen.

Unge sjåfører, følelsen urettferdig stereotype som dårlige sjåfører, kan misliker restriksjoner som grense sin nyvunne frihet, men er opptatt av å oppmuntre noen ordningen sikte på senking ødeleggende forsikringspremier.

Foreldre uttrykt blandede reaksjoner, anerkjenner at gruppepress fra unge passasjerer kan bidra til råkjøring, men urovekkende at forbud mot night-time kjøring kan la unge sårbare på bussholdeplasser og togstasjoner.

Uteksaminert kjøring lisenser sert?

Walisisk regjeringen presser hardt for det og den nordirske forsamling introduserer lovgivning i September 2013 innlemme noen elementer av graderte sertifikat. Den britiske regjeringen gjennomgår policy på unge sjåfører i en grønnbok publiseres i høst.

Momentum definitivt synes å svingende for uteksaminert lisenser kjører, med støtte fra hovedveier sikkerhet aksjonister som veldedighet brems og RAC.