Biler

Hvordan du kan få vann atskilt fra olje i oljefat

Det er viktig å skille vann fra olje hvis du gjør biodiesel eller kjører bilen på avfall vegetabilsk olje. Følgende tips er også ideell for drivstoff eller bil olje, selv om det ikke anbefales å varme dem.

For å oppnå best mulig resultat, bør trommelen med olje og vann uberørt og holdt på over 60 ° F. Normalt, bør både flytende skille med den lettere skal toppen mens den tyngre går til bunnen. Det er viktig å merke seg at vegetabilsk olje stivner ved lav temperatur og hemmer naturlig separasjon. Fullstendig olje og vann separasjon kan skje ved 80° c mens det kan ta flere uker hvis temperaturen opprettholdes ved 40° c. Motoren og oljer stivne ikke som vegetabilsk olje og skal skilles fra vann ved lavere temperaturer.

Hvis temperaturen er for lav for tilfredsstillende separasjon, bør du dessuten varme fat og/eller innholdet eller overføre blandingen en bucketful samtidig til en beholder på et varmt sted. Du kan gjøre bruk av en kommersiell nedsenking ovn varm blandingen i trommelen slik at riktig separasjon vil bli forbedret. Du bør unngå varme motoren eller fyringsolje fordi det er farlig å gjøre dette.

For å fjerne den separerte oljen, trenger du til sugekraft det fra toppen i en annen container på bakkenivå. Du kan få en liten pumpe som festes til en elektrisk drill og overfører væsker ved hjelp av to slanger, på jernvareforretninger overalt. Du bør imidlertid slutte pumpe det før du får til vannstanden under.

På den annen side, hvis du vil fjerne vannet fra trommelen og la olje bak, må en pumpe og en slange som vil komme til bunnen av trommelen. En siphon er nyttig i å flytte vann fra et høyere nivå til lavere nivå. Du bør imidlertid være svært forsiktig som pumping utvikler seg slik at når vannet er borte, du ikke trenger starte pumpe olje.

Du bør forsøke å gjøre bruk av utstyr i god form, slik at prosessen kan være problemer-fri. Du bør gi ikke rom for eventuelle feil fordi det kan føre til å få et dårlig resultat som ikke er bra for din forurenset flytende, i ditt ønske om å gjøre det rent.